Mad Men, το τέλος είναι κοντά

mad-men-to-telos-einai-konta

Η προγραμματισμένη για αυτήν την Κυριακή (5/4) πρεμιέρα του δεύτερου και καταληκτικού μέρους του έβδομου και τελευταίου κύκλου της σειράς Mad Men στην καλωδιακή των ΗΠΑ, έχει αναζωπυρώσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον για το πώς θα τελειώσει. Πολλές εκδοχές έχουν έρθει στην επιφάνεια, όλες εξαιρετικά ιντριγκαδόρικες.

Ας δούμε ορισμένες από αυτές:

Ο Don Draper έχει όγκο στον εγκέφαλο, κάτι που θα εξηγούσε εν μέρει τις κρίσεις ψευδαισθήσεων που τον έπιαναν. Από την άλλη, το επιμύθιο θα ήταν εξαιρετικά προφανές: Αυτό το επάγγελμα (η διαφήμιση) μπορεί να σε σκοτώσει! Την εκδοχή αυτή αναφέρει και η συντάκτρια της Guardian, Anne Donahue.  

O Don Drapper ιδρύει ανώνυμα τους Ανώνυμους Αλκοολικούς και αποσύρεται από την ενεργό δράση. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε ότι σε ανύποπτο χρόνο είχε υπογράψει ρήτρα να απέχει από το αλκοόλ κάτι βέβαια που ουδέποτε τήρησε.

Η ιστορία μοιάζει πολύ με εκείνη του William G. Wilson, συνιδρυτή των ΑΑ το 1935. Το ερώτημα βέβαια είναι, από που και ως πού ο Don θα επιδείκνυε τέτοια αλτρουιστικά στοιχεία.

Ο Don Drapper κάνει αεροπειρατεία σε ένα Boeing που εκτελούσε τη διαδρομή Σιάτλ - Πόρτλαντ και αφού παραλαμβάνει 200 χιλιάδες δολάρια ως λύτρα πηδάει με αλεξίπτωτο. Η ιστορία συνέβη το 1971 και το όνομα που έδωσε ο αεροπειρατής, ο οποίος μάλιστα δεν βρέθηκε ποτέ, ήταν «Dan Cooper». Κάποιοι λοιπόν υποστηρίζουν ότι αυτός ήταν ο περίφημος διαφημιστής.

Υπάρχουν βέβαια και άλλες εκδοχές. Όπως για παράδειγμα ότι ο ανταγωνιστής του Drapper, o Pete Campbell, πέφτει νεκρός από τα σκάγια κάποιου «αγνώστου» ή τραυματίζεται θανάσιμα στη διάρκεια κυνηγιού από αρκούδα. Ή, άλλο σενάριο, ότι ο Drapper βοηθάει τον Nixon να παραπλανήσει τον αμερικανικό λαό, σε σχέση με την αποστολή στο φεγγάρι και την προσεδάφιση στη Σελήνη. (Mad) men on the moon, αφού και η 7η σεζόν της σειράς και η αποστολή στο φεγγάρι (Apollo 11), διαδραματίζονται το 1969.