Σας ακούμε, κύριε

sas-akoume-kyrie


Δεν είναι συνηθισμένο να γράφει ένας άντρας στο Cosmopolitan, αλλά θέλω να σας διηγηθώ την ιστορία μου και να ζητήσω τη συμβουλή σας. Είμαι ένας από τους κλασικούς τύπους με μακριά μαλλιά και ατημέλητο ντύσιμο που βλέπετε στο δρόμο. Η πρώην κοπέλα μου πάλι είναι ακριβώς το αντίθετο, πάντα προσεγμένη. Μείναμε μαζί δεκαεννιά μήνες. 


Τον Απρίλιο όμως, λίγο πριν γίνουμε 18 ετών, επειδή την έβλεπα να υποφέρει, της ζήτησα να χωρίσουμε. Λίγο καιρό αργότερα έριξα τα μούτρα μου και την ικέτεψα γονατιστός να με δεχτεί πίσω. Εκείνη μου είπε πως θα ξαναείναι μαζί μου μετά τις εξετάσεις. Όμως κάτι μέσα μου μου λέει ότι την έχω χάσει για πάντα. Με θέλει πραγματικά ή απλά θέλει να με ταπεινώσει; Ή μήπως με λυπήθηκε; Να προσπαθήσω ξανά ή να την ξεχάσω;

 

Ένα πράγμα μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα, ότι τo μπέρδεμα που υπάρχει στα μακριά κι ατημέλητα μαλλιά σου συνεχίζεται και μέσα στο κεφάλι σου. Είναι κι αυτό σύμπτωμα της μετεφηβικής ηλικίας και δε μας εκπλήσσει καθόλου. Oύτε και ο τρόπος που θέλεις να μπαινοβγαίνεις στη σχέση σου μας παραξενεύει, γιατί έχουμε δει (κι έχουμε κάνει) χειρότερα. Αντίθετα με τις δικές σου απρόβλεπτες αντιδράσεις, οι κινήσεις της κοπέλας σου είναι υπολογισμένες και ζυγισμένες. Έμεινε δεκαεννιά μήνες με το αγόρι που της άρεσε, έπειτα εκείνος της είπε να χωρίσουν κι όταν επέστρεψε γονυπετής, του ζήτησε χρόνο να το σκεφτεί. 


Καθόλου εφηβικό, αλλά πολύ λογικό. Βέβαια, τώρα που διαβάζεις αυτές τις γραμμές οι εξετάσεις έχουν τελειώσει και η αγαπημένη σου ασφαλώς θα σου έχει ήδη ανακοινώσει τις αποφάσεις της. Εμείς λοιπόν θα σε συμβουλέψουμε για το μέλλον, για να μην ξαναβρεθείς να περιμένεις την ετυμηγορία μιας άλλης καρδιάς για να συνεχίσεις τη ζωή σου. Πρώτα απ’ όλα μάθε να διαλύεις μια σχέση όταν δεν περνάς καλά εσύ κι όχι επειδή νομίζεις ότι υποφέρει ο άλλος. Το πιθανότερο είναι η κοπέλα σου να έπεσε από τα σύννεφα όταν την παράτησες και ακόμη πιθανότερο είναι να θεώρησε τη δικαιολογία σου υπεκφυγή. 


Και εμείς υπεκφυγή τη θεωρούμε, γιατί ξέρουμε καλά ότι χώρισες επειδή εσύ ένιωθες μειονεκτικά δίπλα σε κάποιον άνθρωπο τόσο διαφορετικό από σένα. Από τη διαφορετικότητα όμως πρέπει κανείς να μαθαίνει και να απολαμβάνει, όχι να νιώθει ανασφάλεια και να το βάζει στα πόδια. Κι έπειτα, αν πραγματικά αγαπάς μια γυναίκα, πρέπει να της το δείχνεις με κάθε τρόπο. Αν θέλεις να την κατακτήσεις, να τη φέρεις πάλι κοντά σου, πρέπει να προσπαθήσεις μέχρι τελικής πτώσεως. 


Και ερωτική εξομολόγηση θα της κάνεις και λουλούδια θα της στείλεις και στο κεφαλόσκαλό της θα ξεροσταλιάσεις προκειμένου να τη δεις να πέφτει στην αγκαλιά σου. Στην ανάγκη κόψε το μαλλί και ντύσου με κοστούμι. Αρκεί όλα αυτά να τα πιστεύεις και να τα κάνεις όχι από εγωισμό, αλλά από αγάπη. Τότε, και μόνο τότε, θα πάρεις πίσω αγάπη.