De La Guarda - Το show πέφτει από τον ουρανό...

de-la-guarda-to-show-peftei-apo-ton-ourano

Νομίζεις πως έχεις ζήσει το μοναδικό, έχεις δοκιμάσει ό,τι πιο επαναστατικό κι έχεις δει ό,τι πιο θεαματικό, αισθησιακό, εντυπωσιακό και περίεργο.


Ξέχνα τα όλα! Το De La Guarda, μετά την τεράστια επιτυχία για 7 συνεχή χρόνια στη Νέα Υόρκη, έρχεται στην Αθήνα για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Το show προέρχεται από την Αργεντινή και το ανατρεπτικό στυλ, το περιεχόμενο, η επιρροή, το παράλογο και η δύναμή του, αποδυναμώνουν την οποιαδήποτε περιγραφή.

Ο τύπος έχει πασχίσει αρκετές φορές να βρει λέξεις για να προσεγγίσει τη μοναδικότητά του: "as good as sex" (Guardian), "Ένα τολμηρό θέαμα που ξορκίζει τους φόβους σου" (The Observer), "Μια έκρηξη αδρεναλίνης που ξυπνά συναισθήματα στο κοινό" (NY TIMES) "Thrilling, sexually charged... The party of the year!" (TIME OUT - NEW YORK).

Το De La Guarda είναι όλα τα παραπάνω και ακόμα περισσότερα. Είναι ένας ακραίος συνδυασμός rave πάρτι, θεατρικής παράστασης και rock συναυλίας που πετάει κυριολεκτικά πάνω απ' το κεφάλι σου.

Γιατί το De La Guarda δεν είναι κάτι που παρακολουθείς, αλλά μια εμπειρία που βιώνεις. Μια έμπνευση που συγκλονίζει. Ένας κόσμος με σκιές, φώτα και σχήματα που κυριαρχούν σε έναν τεράστιο σκοτεινό άδειο χώρο, όπου οι θεατές στέκονται όρθιοι, κοιτώντας ψηλά και αναμένοντας το αναπάντεχο. Από πάνω τους, χορευτές πετούνε στον αέρα, αιωρούνται πάνω από τα κεφάλια τους, μιλούν σε άγνωστες γλώσσες μαζί τους, στροβιλίζονται, έρπονται, επιτίθενται αιφνιδιαστικά, ακροβατούν στο κενό, σκαρφαλώνουν στους τοίχους και τριγυρίζουν ανάμεσά τους...

Μια πρωτοπορία του De La Guarda είναι ότι οι θεατές δεν έχουν μια συγκεκριμένη θέση. Μετακινούνται συνεχώς στον χώρο και διαλέγουν μια άλλη οπτική γωνία συμμετοχής στα δρώμενα.

Και σε όλα αυτά προστίθενται δυνατοί άνεμοι, καταιγίδες, βροχή από μπαλόνια και κομφετί, δυνατή μουσική και ειδικά εφέ που παρασύρουν τους θεατές να ξεφύγουν από τον συνηθισμένο και στημένο ρόλο τους και ωθούν τους περισσότερους σε έναν ξέφρενο χορό ή ακόμα και σε εναέριες πτήσεις με τη βοήθεια των ξωτικών του De La Guardα.

Το De La Guarda - που στα ελληνικά μεταφράζεται ως «φύλακας άγγελος» - αποτελείται από μια παρέα avant - garde ακροβατών και ορειβατών οι οποίοι με εμπνευστή και πρωτεργάτη τον Pichon Baldinu, άρχισαν να πειραματίζονται το 1995 στο Buenos Aires της Αργεντινής, δημιουργώντας το εκρηκτικό De La Guarda - Villa Villa μια μαγική παραγωγή, η οποία έχει περιοδεύσει σε περισσότερες από 20 χώρες σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική κι έχει "στοιχειώσει" πάνω από 3.000.000 θεατές μέχρι σήμερα. Συγκλονισμένοι με αυτό που έζησαν δηλώνουν και οι μεταξύ των οποίων και οι Lou Reed, Leonardo Di Caprio, Phillip Glass, Sting, Madonna, Michael Douglas, Cameron Diaz, Gwyneth Paltrow , Harrison Ford, Alanis Morrisette, Juliette Binoche και Kate Moss μερικοί από τους οποίους πέταξαν στους ουρανούς του De La Guarda.

Το να βλέπεις ολόκληρο ενήλικο ακροατήριο να βγάζει στιγμιαία επιφωνήματα, να κρατάει την ανάσα του και να σαστίζει, είναι μια εμπειρία που τη ζει κάποιος μια ή δύο φορές στη ζωή του...Κάτι ιδιαίτερο που θα το ζήσουμε στην Αθήνα από τις 21 Φεβρουαρίου: 900 μόνο άτομα κάθε βράδυ θα έχουν τη δυνατότητα να γίνουν κομμάτι αυτού του μοναδικού γεγονότος, να πετάξουν! ... σε ένα "hanger", μια αίθουσα service αεροπλάνων του Πρώην Δυτικού Αεροδρομίου που στους Ολυμπιακούς μεταμορφώθηκε σε Στάδιο Ξιφασκίας.

Όπως το θέτει και ο δημιουργός του, Pichon Baldinu: "θέλαμε να σας μαγέψουμε, να σας υπνωτίσουμε, να σας κάνουμε να ξεφύγετε, ακόμη και κάτω απ' τα ρούχα σας να μπούμε, αλλά δεν ξέραμε πως να το καταφέρουμε: γι' αυτό ακριβώς δημιουργήσαμε το De La Guarda".