Πως να σε ερωτευτεί ο άνθρωπος που σε ενδιαφέρει

pos-na-se-eroteftei-o-anthropos-pou-se-endiaferei

Αν σε διακατέχει η απατηλή πεποίθηση πως δύναται κάποιος να σε ερωτευτεί μόνο από την εξωτερική σου εμφάνιση και να κρατήσει ετούτη η κατάσταση εσαεί, μάλλον ζεις σε ένα ουτοπικό κλίμα με νεράιδες που βγήκαν μέσα από τα πιο πανέμορφα παραμύθια της ζωής, κάτι όμως που δεν είναι προς όφελος σου, γιατί ενδέχεται να βρεθείς προ εκπλήξεων και μετά να στεναχωριέσαι, ψάχνοντας τα αίτια της συμφοράς. Και φυσικά το πουλί θα έχει πετάξει και θα είναι πολύ αργά.

Εφόσον θέλεις να κατακτήσεις ερωτικά τον άνθρωπο που σε ενδιαφέρει και τον λατρεύεις όσο τίποτε άλλο στον κόσμο, οφείλεις να λειτουργήσεις μεθοδικά, εφαρμόζοντας μία καλοστημένη στρατηγική που θα έχει διάρκεια, τουλάχιστον κατά τις πρώτες εβδομάδες ή μήνες, για να αισθανθεί κάτι πολύ βαθύ για εσένα και να μην του περάσει αυτό το όμορφο συναίσθημα μέσα σε λίγο καιρό.

Μην ξεχνάς πως ο άνθρωπος είναι ένα περίεργο ον που μπορεί μπορεί εύκολα να αλλαξοπιστήσει, και ενώ υποτίθεται πως είναι κατασταλαγμένος, ενδέχεται να αλλάξει φιλοσοφία και συμπεριφορά εντός ολίγων λεπτών, φέρνοντας τα πάνω κάτω, και πληγώνοντας παράλληλα τα πρόσωπα που τον περιστοιχίζουν. Ετούτη η περιγραφή σου θυμίζει κάτι; Την έχεις βιώσει πολλές φορές στη ζωή σου ή αισθάνεσαι πως είναι κάτι ξένο, γιατί πολύ απλά αυτά συμβαίνουν μόνο στα έργα; Όπως καταλαβαίνεις είναι ένα ρητορικό ερώτημα που δεν περιμένω απάντηση, αλλά στο δίνω ως τροφή για σκέψη για να μπεις αμέσως στο ζουμί της υπόθεσης.

Στα παρακάτω κεφάλαια θα σου δώσω όλα εκείνα τα εχέγγυα για να καταφέρεις να κερδίσεις τον έρωτα που σε έχει κάνει να τρελαθείς και δεν εννοείται να περάσεις ούτε λεπτό μακριά του, είτε πρόκειται για αγόρι, είτε για κορίτσι, είτε για άντρα, είτε για γυναίκα.

Κατανόησε τι χαρακτήρας είναι


Αν και αυτό που θα σου αναφέρω, ίσως να σου ακουστεί αρκετά συμβατικό, εν τούτοις ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός, διότι ο καθένας έχει ξεχωριστές συνήθειες, προτιμήσεις ή επιλογές. Επομένως είναι επιτακτική ανάγκη να βολιδοσκοπήσεις τον χαρακτήρα του, σχηματίζοντας μία γενική εικόνα με το τι έχεις να αντιμετωπίσεις και πως θα πρέπει να κινηθείς στα επόμενα σου βήματα, ούτως ώστε να αποφύγεις διάφορα ευτράπελα που μπορεί να σε φέρουν σε αδιανόητες περιστάσεις.

Εδώ ένα στοιχείο που ίσως να σου δώσει ώθηση να επιτυχείς στο στόχο είναι να αρχίσεις να συζητάς μαζί του, όμως να θυμάσαι μην αγγίζεις θέματα που μπορεί να τον φέρουν σε δύσκολη θέση και να νιώσει άσχημα ή αμήχανα, ιδιαίτερα αν τον γνωρίζεις λίγο καιρό και δεν έχει σπάσει ο πάγος μεταξύ σας, πράγμα που σημαίνει πως θέλει λεπτό χειρισμό η προσέγγιση για να έχει αποτέλεσμα η παρούσα ενέργεια.

Εκτός κι αν είναι ξεκάθαρα τα πράγματα και σου έχει εξομολογηθεί τον έρωτα του για σένα, αλλά εάν συνέβαινε κάτι τέτοιο δεν θα χρειαζόταν να κάτσεις να διαβάσεις το παρόν άρθρο, αφού θα έχεις κατασταλάξει για το τι μέλλει γενέσθαι και θα απολάμβανες το θεσπέσιο ειδύλλιο σας.

Επίσης πριν προβείς σε οποιαδήποτε ενέργεια, σιγουρέψου πως είναι κατάλληλη χρονική στιγμή να του μιλήσεις και πως δεν βιάζεται να πάει σε μια συνάντηση με κάποιο γνωστό του ή σε επαγγελματικό ραντεβού, επειδής δεν θα έχει τα περιθώρια να σκεφτεί καθαρά και να σου αφιερώσει τον απαιτούμενο χρόνο που επιθυμείς για να ξεκινήσει η κουβέντα μεταξύ σας. Εάν διαπιστώσεις ότι βιάζεται να φύγει τότε μην πιέζεις καταστάσεις. Απλά ετοιμάσου για την επόμενη φορά.

Πως να σπάσει ο πάγος μεταξύ σας


Δώσε τον απαιτούμενο χώρο για να νιώσει οικεία μαζί σου, προφανώς γιατί δεν είσαι ακόμα απόλυτα βέβαιος εάν είναι εξωστρεφής ή εσωστρεφής τύπος. Εάν δεν καταφέρεις να το πράξεις σε σύντομο διάστημα, τότε μην πιέζεις καταστάσεις, γιατί θα γυρίσει μπούμερανγκ το όλο πράγμα εναντίον σου και αντί να έρθετε πιο κοντά, τελικά να απομακρυνθείτε σε βαθμό που να μην έχει νόημα να ξανά συναντηθείτε, αφού δεν σε συμπάθησε, άσχετα αν είσαι καλός χαρακτήρας ή το ακριβώς αντίθετο.

Εδώ παίζει μεγάλο ρόλο η χημεία ανάμεσα σας, ακόμη και αν εκ των προτέρων φαίνεται χαμένο παιχνίδι μην εγκαταλείπεις το σχέδιο σου, ακόμη κι αν όλα δείχνουν πως κατευθύνεστε σε ένα αδιέξοδο μονοπάτι. Ο ορθός χειρισμός των καταστάσεων μπορεί πανεύκολα να ανατρέψει μία απέλπιδα προσπάθεια σε μία νικηφόρο επέλαση.

Φρόντισε καταρχάς να μην του απευθύνεις το λόγο με απότομο τρόπο, διατηρώντας συγχρόνως όλες εκείνες τις ισορροπίες σε ένα φυσιολογικό πλαίσιο που αντιλαμβάνεσαι ότι είναι ανούσιο να διαταραχθούν. Άρχισε να χαμογελάς για να του μεταδώσεις την θετική ενέργεια που αναβλύζει από την αύρα σου με απώτερο σκοπό να θέλει να μπει στο ευχάριστο κλίμα, διασκεδάζοντας και χαριτολογώντας μαζί σου.

Εφόσον όλα βαίνουν όπως είχες προγραμματίσει, πες του πως πραγματικά περνάς πανέμορφα και σε ενθουσιάζει η παρέα του, και μάλιστα θεωρείς ότι θα ήταν έξυπνη ιδέα να ξανά συναντηθείτε για να επαναληφθεί αυτό το χαρμόσυνο γεγονός.

Δείξε αυτοπεποίθηση και όχι δειλία


Είμαι υποχρεωμένος να αναφέρω πως εκείνα άτομα που δειλιάζουν να προχωρήσουν παραπέρα, δεν σημαίνει απαραίτητα πως δεν είναι εφικτό να το πράξουν την επόμενη φορά. Όλα είναι καθαρά μέσα στο νου και αν κατορθώσεις να τον χειρουργήσεις, θα προσπελάσεις οποιαδήποτε δυσκολία βρεθεί στο διάβα σου, και δεν είναι σχήμα λόγου, αλλά η στυγνή πραγματικότητα σε τούτο το μάταιο κόσμο.

Δούλεψε την τόλμη που κρύβεις στην ψυχή σου συστηματικά, γιατί κάπως έτσι θα επέλθει η αυτοπεποίθηση. Η καλώς εννοούμενη θρασύτητα που έχει ευχάριστη νότα αποτελεί το δομικό στοιχείο πολλών ευχάριστων εκπλήξεων, και σε πληροφορώ πως δεν έχει καμία σημασία αν ανήκεις στο αδύναμο φύλο, αφου σχεδόν η πλειονότητα των γυναικών είναι δυναμικές και δεν είναι εκείνα τα ανθρωπάκια του παρελθόντος που τους αρκούσε ο παθητικός ρόλος με συνέπεια να μην προοδεύουν, όχι μόνο στα προσωπικά τους τεκταινόμενα, αλλά και στον επαγγελματικό τομέα. Αυτές οι εποχές πέρασαν ανεπιστρεπτί και δεν πρόκειται να ξαναγυρίσουν.

Βασίσου στην αυτοπεποίθηση, και δείξε τούτη τη σιγουριά κάθε φορά που μιλάς στο συνομιλητή σου, που στην προκειμένη περίπτωση είναι ο άνθρωπος που σε ενδιαφέρει ερωτικά, διότι έτσι θα εκπέμπεις γοητεία και είναι κάτι που μπορεί να νικήσει ακόμη και την εξωτερική εμφάνιση από την στιγμή που δεν συγκαταλέγεσαι στους ομορφότερους ανθρώπους της υδρογείου.

Ξεκινήστε να συζητάτε πιο ουσιώδη πράγματα


Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως ο χρόνος είναι χρήμα και επιβάλλεται να μη χάνεις ούτε λεπτό στην στρατηγική που έχεις εφαρμόσει, είτε προχώρας συντηρητικά, είτε σαν σίφουνας, δηλαδή να κατακτήσεις την καρδιά του.

Αφού υποθέσουμε ότι η γνωριμία σας έχει προχωρήσει και ξεπεράσατε τα προαναφερόμενα στάδια, είναι καιρός να μιλήσετε λίγο σοβαρότερα και να αγγίξετε ευαίσθητες πτυχές που δεν ειπώθηκαν πρωτύτερα και θα ήταν σώφρον να αναφερθούν τώρα, όμως όλα αυτά σε σημείο που να μη γίνεσαι αδιάκριτος και ρωτάς, όπως παραδείγματος χάριν για τα οικονομικά του και πόσα λεφτά έχει στην τράπεζα, διότι θα πρόκειται περί χαζομάρας και ουσιαστικά θα το εκλάβει ο ενδιαφερόμενος ως κουτσομπολιό.

Ξεκίνα τη συζήτηση λέγοντας πως βιώνεις την καθημερινότητά σου, εάν σε προβληματίζει κάποιο γεγονός που σε κάνει να στεναχωριέσαι, αν είσαι χαρούμενος ή δυστυχισμένος, επιπλέον με ποια άτομα κάνεις παρέα και αν τους θεωρείς πραγματικά δικά σου άτομα με σκοπό να σε συστήσει στα φιλαράκια του για να γίνεις και εσύ εν τέλει μέρος της παρέας και να μην απομονωθείτε από τα εγκόσμια, τουλάχιστον τον πρώτο καιρό, αφού μετέπειτα θα θέλετε να είστε συνεχώς μόνοι σας.

Κάθε φορά που προχωράς πιο βαθιά στα ενδότερα με τις ερωτήσεις σου, φρόντισε να παρατηρείς τις εκφράσεις του προσώπου του για να δεις αν και αυτός ανταποκρίνεται στο κάλεσμά σου, θέτοντας σου αντίστοιχες ερωτήσεις ή αν δυσανασχετεί, δίνοντας σου κόφτες και μονολεκτικές απαντήσεις, που σημαίνει πως αισθάνεται καταπιεσμένος, δηλαδή μία ένδειξη που σε παραπέμπει στο γεγονός ότι οφείλεις να σταματήσεις εκεί, για να μην διακοπεί παντελώς η γνωριμία άδοξα, χωρίς καν να προλάβει να ευδοκιμήσει.

Ανακάλυψε τα ενδιαφέροντά του


«Ο πόλεμος κερδίζεται με τις πληροφορίες και σε μικρότερο βαθμό με τα όπλα», είναι μία φράση που λένε συχνά οι στρατηγοί στους υπαξιωματικούς και στους στρατιώτες τους για να περιγράψουν μία ιδιάζουσα ιδιομορφία που είναι υψίστης σημασίας, επειδή όταν γνωρίζεις καλά το αντίπαλο δέος θα είσαι κατάλληλα προετοιμασμένος να ανταπεξέλθεις στις απρόοπτες συνθήκες και να ανασυνταχθείς σε περίπτωση που πάει κάτι στραβά.

Ακολουθώντας την οδό της πληροφόρησης, θα ξέρεις εκ των προτέρων πως να συμπεριφερθείς,  γνωρίζοντας τα αδύνατα και τα δυνατά σημεία του ανθρώπου που σε ενδιαφέρει. Ρώτησε τον ευθέως ποια είναι τα ενδιαφέροντα του και τι του αρέσει να κάνει στον ελεύθερό του χρόνο, μήπως και συμπίπτουν οι ασχολίες σας. Για παράδειγμα αν του αρέσει το τζόκινγκ θα είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να τρέχετε μαζί κάθε πρωί ή να πηγαίνετε μαζί στο γυμναστήριο κάθε απόγευμα.

Είναι αρκετά πιθανό να είσαστε δύο τελείως διαφορετικοί κόσμοι που δεν έχουν κάποιο κοινό σημείο που να σας ενώνει φαινομενικά, έχοντας άσχετες ενασχολήσεις,  όμως αυτό δεν αναιρεί ότι ταιριάζετε σε συναισθηματικό επίπεδο. Άλλωστε είναι κοινό μυστικό πως τα αντίθετα έλκονται, και ίσως ετούτη η εκρηκτική διαφορά να φουντώσει στο έπακρο το ερωτικό στοιχείο ανάμεσα σας.

Δείξε τα αισθήματα σου, αλλά με μέτρο


Μετά από τόσες συζητήσεις και πολυλογία, βλέποντας παράλληλα πως υπάρχει το κατάλληλο πεδίο για να δημιουργηθεί ένα αίσθημα που θα είναι κάτι παραπάνω από φλερτ, έφτασε η στιγμή να εκδηλώσεις το ενδιαφέρον σου, εφόσον δεν το έχει πράξει εκείνος μέχρι την παρούσα δεδομένη χρονική στιγμή, εξηγώντας του πως δεν βλέπεις τη σχέση σας ως πλάκα ή ως μία επιπολαιότητα, και πως θα ήταν ευχής έργο να διευρυνθεί περαιτέρω η γνωριμία σας.

Με λίγα λόγια να βρισκόσαστε πιο συχνά και να πράττετε κοινές δραστηριότητες, οπότε καταστεί αυτό εφικτό, δηλαδή να καθιερώσετε μία μέρα την εβδομάδα όπου θα πηγαίνετε μαζί σινεμά, ή να τον προσκαλέσεις να βγαίνετε για καφέ ανά διήμερο ή τριήμερο, ανάλογα πάντα με την οικονομική ευχέρεια που έχετε και αν ευνοούν οι συνθήκες για να συμβεί κάτι τέτοιο, διαφορετικά θα πρέπει να βρεθεί οπωσδήποτε ένα στέκι για να συναντιόμαστε εκεί και να κάθεστε σε καθημερινό επίπεδο που δεν θα είναι πρόβλημα για κανέναν από τους δυο σας.

Φυσικά το καλύτερο από όλα είναι να τον καλέσεις να έρχεται στο σπίτι σου ή το ακριβώς αντίθετο, γλιτώνοντας έτσι τα άσκοπα έξοδα, ιδίως αν αναλογιστούμε την οικονομική κρίση που υπάρχει στη χώρα μας. Επομένως, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, και αν δεχτεί σημαίνει ότι εμμέσως πλην σαφώς δίνει το πράσινο φως να συναντιέστε τακτικά και αδιάλειπτα.

Αν πάλι αρνηθεί, γιατί κατά την γνώμη του είναι πολύ νωρίς ακόμη, μην το παίρνεις κατάκαρδα και δεν ήρθε το τέλος του κόσμου. Μάθε γιατί δεν του άρεσε η ιδέα σου, ούτως ώστε να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα, και πως η άρνηση δεν έγκειται στο γεγονός ότι του είσαι αδιάφορος. Είναι άπειροι οι λόγοι για τους οποίους κάποιος σαν προσωπικότητα ενδέχεται να ασφυκτιά σε πρωτοποριακά πράγματα που δεν επιχείρησε να πράξει έως τώρα, νιώθοντας ανέτοιμος καθαρά για ψυχολογικούς λόγους.

Μην ξεχνάς ότι η επιμονή και η υπομονή είναι αρετές που όποιος τις διαθέτει πετυχαίνει μεγαλειώδη επιτεύγματα και προοδεύει, τουναντίον, εάν δεν είσαι υπομονετικός άνθρωπος θα καταλήξεις σε πολλές αποτυχίες, όχι επειδή δεν είσαι ικανός, αλλά γιατί η συμπεριφορά σου στέκεται εμπόδιο στο μέλλον σου. Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.

Ζήτησε να γίνεται ζευγάρι


Αυτό το σημείο είναι ο ακρογωνιαίος λίθος που θα εκτοξεύσει την ευτυχία σου στα ουράνια ή θα συμβεί το αναπόφευκτο και θα σε βυθίσει στον πάτο. Εξυπακούεται πως η παρούσα ενέργεια ενέχει μεγάλο ρίσκο, και χρειάζεται απεριόριστη δόση θάρρους. Εάν δεν τολμήσεις θα έχεις χάσει μία πολύ μεγάλη ευκαιρία και ίσως να στραφεί κάπου αλλού. Μην ξεχνάς πως υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια, και δεν είμαστε το κέντρο του κόσμου για να μας παρακαλούν γονατιστοί όλα τα ομορφόπαιδα του κόσμου.

Σε ενδεχόμενη θετική απάντηση, έπιασες τζακπότ σε λαχείο, ενώ σε αρνητική απάντηση, προβαίνεις σε ανασύνταξη συναισθημάτων, μαζεύεις τα κομμάτια σου από την ήττα που δέχτηκες, παίρνεις το κουβαδάκι σου και πηγαίνεις σε άλλη παραλία.

Τίποτα δεν τελειώνει στην πρώτη αποτυχία που θα ανταμώσεις στο διάβα σου. Και οι πιο όμορφοι άνθρωποι στον κόσμο δέχτηκαν κάποια στιγμή χυλόπιτα. Όχι γιατί εμφανισιακά δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις για να ελκύσουν το αντίθετο φύλο, αλλά επειδή δεν ήρθαν έτσι οι συγκυρίες που να ευνοήσουν την εκάστοτε σχέση να λάβει σάρκα και οστά.

Διατήρηση της σχέσης σε υγιή επίπεδα


Εφόσον έχεις συνάψει σχέση με το ταίρι σου, είναι εύλογο πως τώρα ξεκινούν τα δύσκολα και απαιτεί από την μεριά σου να φερθείς έξυπνα για να στεριώσει ο δεσμός σας. Αν και ομολογουμένως δεν επαφίεται αποκλειστικά στη δική σου συμπεριφορά, διότι είναι μία συλλογική προσπάθεια που θα πρέπει να καταβληθεί εξίσου ισόποσα και από τις δύο πλευρές, με σκοπό η αγάπη σας να χτιστεί πάνω σε γερές βάσεις που δεν θα μπορέσει τίποτα να την κλονίσει.

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Όποιος αγνοεί αυτή την λεπτομέρεια είναι καταδικασμένος να βιώνει ανεκπληρωτες αγάπες, και φυσικά θα έχει ως αρνητική συνέπεια να λούζεται τις συνέπειες που μόνο ευχάριστες δεν θα είναι, διότι δεν προνόησε να εξαλείψει όλα εκείνα τα κενά που φέρνουν τη δυστυχία σε ένα δεσμό.

Με λίγα λόγια κατέστησε σαφές στο έτερον σου ήμισυ ότι είσαι διατεθειμένος να κάνεις ότι περνάει από το χέρι σου για να την βλέπεις να χαμογελάει, επί της ουσίας και έμπρακτα, δίχως φανφάρες και αερολογίες που συνήθως επιδίδονται αρκετοί, μη εστιάζοντας στα συναισθήματα και τις φιλοδοξίες του συντρόφου.

Μία άλλη πολύ σημαντική πτυχή του όλου θέματος είναι να μπορέσετε να είσαστε ειλικρινείς μεταξύ σας, αποφεύγοντας τα ψέματα, ιδιαίτερα όταν δεν υπάρχει κάποιος ουσιαστικός λόγος που να δικαιολογεί αυτήν την αναιτιολόγητη πράξη. Το ψέμα αντιστοιχεί με κοροϊδία και κατ' επέκταση με εξαπάτηση και σε περίπτωση που εντοπιστεί αυτή η αθλιότητα, συνεπάγεται με απώλεια του σεβασμού στο πρόσωπό σου. Και όπως λέει ο θυμόσοφος λαός «Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται».

Δείξε εξαρχής τις προθέσεις σου και στάσου στήριγμα σε κάθε δυσκολία που αντιμετωπίζει η αγαπημένη σου, για να σου ανταποδώσει έστω και τα μισά από όσα έδωσες ανιδιοτελώς, προκειμένου να την κάνεις χαρούμενη. Αντιθέτως εάν είσαι τσιγκούνης στα συναισθήματά σου, θα διαπιστώσεις πως κρατάει μία παγερή στάση απέναντι σου που ίσως να προμηνύει κακά μαντάτα, δηλαδή ότι ήρθαν τα πρώτα συννεφάκια στη σχέση και δεν είναι ικανή να αντέξει στις αντίξοες συνθήκες.

Τα πάντα έχουν ένα τίμημα, πόσο μάλλον η κακή συμπεριφορά που δεν είναι απαραίτητο να συνοδεύεται από κακή φρασεολογία. Αλλά και μόνο η αδιαφορία αυτή καθαυτή φτάνει για να ραγίσει το γυαλί και να επέλθει ο χωρισμός.