Wardrobe Makeover, ανασύνταξη της ντουλάπας με τα ρούχα

wardrobe-makeover-anasyntaxi-tis-ntoulapas-me-ta-roucha

Άπειρες φορές έχω αργήσει στο ραντεβού μου, ή έχω καταλήξει με χαμηλή fashion αυτοπεποίθηση, μη βρίσκοντας το κατάλληλο ρούχο για να φορέσω, την στιγμή που πρέπει. Κατά 90%, αυτό οφείλεται σε μια πλήρως αποδιοργανωμένη ντουλάπα που λόγω συνεχών ταξιδιών και μετακινήσεων είχα παραμελήσει πλήρως, κατέληξα.


Ευτυχώς, η πρόσφατη μετακόμιση μου έδωσε την χρυσή ευκαιρία να αποκτήσω την γκαρνταρόμπα των ονείρων μου (ή τουλάχιστον ότι πιο κοντινό σε αυτό), θυμίζοντας μου αυθόρμητα το χαμόγελο της Carrie Bradshaw στη σκηνή όπου ο Mr.Big της δείχνει την υπέρτατη walk-in closet.

Έτσι ανασκουμπώθηκα, και μετά από λίγες βόλτες σε καταστήματα με είδη σπιτιού (τα φθηνά κυρίως), επέστρεψα σπίτι με τα κατάλληλα εργαλεία και την ψυχολογία για το μεγαλεπήβολο σχέδιο…Ειδικά κουτιά παπουτσιών, μπιζουτιέρες, θήκες ρούχων και ειδικές κρεμάστρες έγιναν το προσωρινό φετίχ μου, ενώ η Martha Stewart φάνταζε θεά τις δύσκολες ώρες που βρισκόμουν ανάμεσα σε έναν όχλο τσαλακωμένων ρούχων. Τελικά αποστολή εξετελέσθη, με τρόπαια τη νέα γκαρνταρόμπα αλλά και την εμπειρία που θα μεταδίδω με σθένος από εδώ και στο εξής σε φίλες και γνωστές. Από αυτήν, έμαθα ότι στη μόδα η δημιουργικότητα και η φαντασία δεν αρκούν, αν δεν μεθοδευτούν αποτελεσματικά μέσα από μια καλά οργανωμένη ντουλάπα.

Επίσης, επειδή κάθε γυναίκα έχει το ιδιαίτερο lifestyle που αντανακλάται στον τρόπο ντυσίματος της (για παράδειγμα μερικές βασίζουν το ντύσιμο σε αξεσουάρ, άλλες φορούν μόνο αθλητικά και άλλες πηγαίνουν κάθε μέρα στο γραφείο με ταγιέρ), η εικόνα της ιδανικής γκαρνταρόμπας διαφέρει σε κάθε περίπτωση με αποτέλεσμα οι χρυσοί κανόνες D.I.Y να καταρρίπτονται. Γι΄αυτό και εγώ, απλώς σας καταθέτω το διαβολικό σχέδιο πάταξης της ακαταστασίας στο δικό μου «αρχηγείο» step-by-step, με την ελπίδα ότι θα εμπνεύσω αρκετές από εσάς για το δικό σας απόλυτο wardrobe makeover!

1. Απαλλάχθηκα από όλα τα παλιά, αφόρετα, vintage -τύπου αρχαία- και συναισθηματικά ενθύμια που φορώ μόνο τις απόκριες, τα οποία κατέβασα στην αποθήκη μέσα σε ειδικές θήκες με ταμπελάκια (για να μπορώ αργότερα να βρίσκω εύκολα) και άφθονη λεβάντα για τον σκόρο και τη δυσωδία. Έτσι, αμέσως δημιούργησα νέους χώρους για τα σύγχρονα και πολυαγαπημένα κομμάτια.

2. Αρνήθηκα να μοιραστώ τον χώρο της ντουλάπας μου με οτιδήποτε και οποιονδήποτε άλλο. Λίγο τα άπλυτα, λίγο η σιδερώστρα και οι πετσέτες, άλλο λίγο τα παπούτσια του συγκατοίκου….δεν μένει κυβικό εκατοστό. Στην περίπτωση ισχύει δώσε θάρρος στον χωριάτη και τα λοιπά. Γι΄αυτό το ξεκαθάρισα εξ΄αρχής!

3. Πριν αρχίσω την τακτοποίηση έκανα ένα σκίτσο της ντουλάπας και των χώρων της με μολύβι και χαρτί. Πάνω σε αυτό σκέφτηκα την τοποθεσία της κάθε κατηγορίας για την βέλτιστη εργονομία. Υπολόγισα τον όγκο της κάθε κατηγορίας (εσώρουχα, φανελάκια, κάλτσες, πανωφόρια κ.τ.λ) και γέμισα σιγά σιγά τους χώρους ξεκινώντας από τα πιο σημαντικά (για παράδειγμα τα βασικά κομμάτια όπως jean, φανελάκια, ζακέτες, σακάκια…) Έτσι, ελαχιστοποίησα τα λάθη που θα με κάνουν να τακτοποιήσω εξ αρχής κάποια κατηγορία.

4. Εξασφάλισα την πιο εύκολη πρόσβαση στα κομμάτια που φορώ καθημερινά στη δουλειά και τα week-ends, εν ολίγοις τα έβαλα όλα στο ύψος των ματιών. Με αυτόν τον τρόπο η γκαρνταρόμπα πήρε αμέσως την πρώτη της μορφή.

5. Για τα κοσμήματα χρησιμοποίησα μπιζουτιέρες και κουτιά, για τα παπούτσια ειδικές θήκες και για τα φουλάρια, τα γυαλιά και τα γάντια ειδικά διαχωριστικά συρταριών. Τώρα, μπορώ να τα διατηρώ σε καλύτερη κατάσταση και να τα βλέπω πιο εύκολα. Τέρμα στις ανακατεμένες αλυσίδες και τα σφηνωμένα κάτω από το συρτάρι φουλάρια.

6. Τελευταία άφησα τα επίσημα ρούχα (μάξι φορέματα κ.τ.λ) που ήταν και τα λιγότερα. Τα έβαλα στο πιο ψηλό και απόμακρο ντουλάπι και φρόντισα να είναι το καθένα στην κατάλληλη κρεμάστρα.

Στην αλλαγή των εποχών, σκοπεύω να κάνω ξανά μια εκκαθάριση με στόχο να διατηρηθεί η τάξη και η εργονομία.