Àstrid Bergès-Frisbey, μία γοργόνα Γαλλο-Ισπανίδα ηθοποιός

astrid-berges-frisbey-mia-gorgona-gallo-ispanida-ithopoios

Η Àstrid Bergès-Frisbey, η 33χρονη Γαλλο-Ισπανίδα ηθοποιός ήταν 16 όταν είδε την πρώτη ταινία της σάγκα Οι Πειρατές της Καραϊβικής. Μερικά χρόνια μετά είναι η Syrena, η γοργόνα που… κολυμπάει σε άγνωστα νερά στην τελευταία τους περιπέτεια, Πειρατές της Καραϊβικής : Σε Άγνωστα Νερά, που κυκλοφόρησε μόλις σε DVD, Blu-ray και 3D Blu-ray από τη Sony Pictures Home Entertainment Hellas.



Μπορείτε να μας πείτε λίγα πράγματα για το χαρακτήρα που υποδύεστε και πώς ενσωματώνεται μέσα στην ιστορία;

Η ηρωίδα μου είναι μια γοργόνα, η οποία περνάει πολύ χρόνο με τους πειρατές επειδή τη χρειάζονται. Έχει μια ιδιαίτερη σχέση με τον Φίλιπ (τον υποδύεται ο Σαμ Κλάφλιν). Θα έλεγα ότι είναι ένας ενδιαφέρον χαρακτήρας επειδή είναι μια μείξη φανταστικής φιγούρας και ανθρώπου.

Πως πήρατε το ρόλο;

Πέρασα από την πρώτη οντισιόν στο Παρίσι. Ήμουν πολύ νευρική. Πήγα στην οντισιόν σκεπτόμενη «Λοιπόν, το μόνο που δεν θέλω είναι να γίνω ρεζίλι για τα αγγλικά μου». Αλλά υποθέτω ότι ήταν εντάξει αφού τρεις ή τέσσερις μέρες μετά την πρώτη οντισιόν μου ζήτησαν να πάω στο Λος Άντζελες. Ο Ρομπ Μάρσαλ  [σκηνοθέτης], ο Τζέρι Μπρουκχάιμερ [παραγωγός] και όλοι ήταν εκεί. Και τότε πέρασα από μια τρίτη οντισιόν εδώ [Λονδίνο] για τους άνδρες, έψαχναν για το ρόλο του Philip και ήξερα ότι πήρα το ρόλο την περασμένη νύχτα …Δεν είχα συνειδητοποιήσει τι σημαίνει να παίρνεις μέρος σε μια ταινία σαν τους «Πειρατές της Καραϊβικής» μέχρι που ταξίδεψα με προορισμό τη Χαβάη και την έναρξη των γυρισμάτων. Είναι απίστευτο και ακόμα και τώρα δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω.

Μπορούν οι γοργόνες να μιλήσουν στην ταινία; 

Ναι, οι γοργόνες μιλάνε. Και κάποιες φορές παίρνουν τη μορφή ανθρώπου. Είμαστε κάτι πολύ μυστηριώδες- οι γοργόνες είναι ξεχωριστά πλάσματα, πραγματικά μαγικά. Και επίσης μπορεί να γίνουν αρκετά επικίνδυνες. Μερικές φορές είναι περισσότερο σαν τέρατα.

Πως ήταν όταν συναντήσατε για πρώτη φορά τον Τζόνι Ντεπ;

Θυμάμαι όταν ήρθα στο Pinewood για μια οντισιόν και είδα το δωμάτιο με τα κοστούμια. Εκεί βρίσκονταν όλα τα κοστούμια του Τζόνι Ντεπ, όλες οι περούκες, τα πάντα. Και σκέφτηκα «Ουάου, αυτός είναι ο Κάπτεν Τζάκ Σπάροου!». Και ο Τζόνι κρατά χαρακτήρα όταν ενσαρκώνει τον Τζάκ. Έχω δει πολλές ταινίες του Τζόνι και τις είδα από τότε που ήμουν έφηβη και έτσι είναι υπέροχο να έχω την ευκαιρία να δουλέψω μαζί του. Το να έχεις την τύχη να δουλέψεις με ηθοποιούς όπως ο Τζέφρι Ρας, η Πενέλοπε Κρουζ, ο Στέφαν Γκράχαμ ή ο Ίαν ΜακΣέιν είναι υπέροχο.

Ως νέος ηθοποιός έχεις τόσα πολλά να μάθεις και να δεις από τον τρόπο που δουλεύουν. Θυμάμαι την πρώτη φορά που πήγα στα γυρίσματα, ένα από τα πράγματα που με εξέπληξαν ήταν ότι είδα τον Κέβιν Μακ Νειλ [που υποδύεται τον πειρατή Γκιμπς] και τον Τζόνι να περνάνε τόσο καλά, ήταν η πρώτη μέρα του σόου. Αγαπάνε τους ρόλους τους τόσο πολύ και ήταν ολοφάνερα τόσο ευτυχισμένοι που επέστρεψαν μαζί, να υποδυθούν αυτούς τους ρόλους ξανά. Το σενάριο είναι υπέροχο, είναι απίστευτο και όλοι ήταν πραγματικά χαρούμενοι