Έδιωξαν από ριάλιτι παίκτρια που απειλούσε

edioxan-apo-rialiti-paiktria-pou-apeilouse

Μια επιτροπή είναι υπεύθυνη για την επιλογή των παικτών ενός ριάλιτι. Χιλιάδες άτομα μπαίνουν στη σειρά, περνούν από οντισιόν και όσοι από τους ενδιαφερόμενους έχουν ένα στοιχείο στον χαρακτήρα τους που ενδέχεται να προκαλέσει τις εντυπώσεις του τηλεοπτικού κοινού, επιλέγονται.


Πέφτει πάντα μέσα στην επιλογή της η επιτροπή; Μάλλον όχι, αν λάβουμε υπόψη την περίπτωση του φετινού βρετανικού ριάλιτι Big Brother. Μια από τις παίκτριες απομακρύνθηκε από το σπίτι του Μεγάλου Αδερφού, αφού απειλούσε τους συγκατοίκους της.

Η Alexandra De-Gale έκανε ό,τι μπορούσε για να παρατείνει τη διαμονή της στο ριάλιτι που μεταδίδει το Channel 4, με αποτέλεσμα ακριβώς το αντίθετο. Οι υπεύθυνοι της παραγωγής του ριάλιτι αναγκάστηκαν να τη διώξουν από το παιχνίδι, αφού απειλούσε τους συγκατοίκους της ότι στην περίπτωση που την ψηφίσουν να αποχωρήσει από το σπίτι, θα τους «κανόνιζαν» κάτι γκανγκστερ φίλοι της! Ακουσον, άκουσον...

Πολλές ήταν οι αναφορές των συγκατοίκων της που είχαν κάνει στο κανάλι, αλλά και στην παραγωγή του παιχνιδιού, αλλά δεν το πίστευαν μέχρι που είδαν και ακούσαν μόνοι τους τις απειλές της 23χρονης Alexandra. «Αν με ψηφίσετε να βγω από το παιχνίδι, τότε θα πάω στις οικογένειές σας, στους φίλους σας και θα κάνω ό,τι χρειαστεί...».

Μετά την προβολή του συγκεκριμένου επεισοδίου δεν χρειάστηκε πολύ για να συγκεντρωθούν 1.500 καταγγελίες στη ραδιοτηλεοπτική Αρχή της Βρετανίας, Ofcom. Και μάλιστα, όλες αφορούσαν τη συμπεριφορά της παίκτριας από την έναρξη του παιχνιδιού.

Από τη μεριά τους, οι υπεύθυνοι του καναλιού υποστήριξαν ότι της είχαν γίνει πολλές συστάσεις αλλά δεν συμμορφωνόταν. Μετά από αυτήν την τροπή οι υπεύθυνοι παραγωγής του ριάλιτι επισήμαναν ότι θα αλλάξουν τα κριτήρια επιλογής των παικτών και θα είναι πιο προσεκτικοί. Αλήθεια όμως, ποια είναι αυτά τα κριτήρια;

Φυσικά αξίζει να σημειωθεί πως στην πραγματικότητα μπορούν να γίνουν πολλές υποχωρήσεις από τη μεριά της παραγωγής γιατί εμπλέκεται στη μέση ο παράγοντας που ονομάζεται χρήμα και στο βωμό του όλα επιτρέπονται, ανεξάρτητα από τα ιδανικά και τα πιστεύω του καθενός.