Γυρίσματα και μαθήματα στην πιο ακριβή ελληνική παραγωγή

gyrismata-kai-mathimata-stin-pio-akrivi-elliniki-paragogi

Τα γυρίσματα της πιο ακριβής ελληνικής παραγωγής που θα παρουσιάσει ο Alpha την επόμενη σεζόν, «Τα ματωμένα χώματα» συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς. Ξάνθη, Χίος, Μυτιλήνη, Εφεσος, Κιρκιντζέ και Βελιγράδι είναι ορισμένα από τα μέρη όπου ταξιδεύει το συνεργείο της σειράς για να αποτυπώσει ο Κώστας Κουτσομύτης τις πραγματικές μάχες που κατέγραψε στο ομότιτλο βιβλίο της η Διδώ Σωτηρίου.


Ο Κώστας Κουτσομύτης εκπληρώνει ένα από τα μεγαλύτερά του όνειρα με την πραγματοποίηση της σειράς, αφού χρειάστηκαν να περάσουν δεκαπέντε χρόνια για να μεταφέρει το ιστορικό μυθιστόρημα στη μικρή οθόνη.

Σύμφωνα λοιπόν με το χρονοδιάγραμμα των συντελεστών της σειράς, το συνεργείο μαζί με τους πολυάριθμους ηθοποιούς θα μεταφερθούν στην Τουρκία, στην Εφεσο, ενώ αμέσως μετά, η δράση θα εξελιχθεί στη Βόρεια Ελλάδα, στον Παλαιό Παντελεήμονα και στην Ξάνθη.

Πριν από λίγες ημέρες, έγινε η επιλογή των ηθοποιών που θα υποδυθούν τους ήρωες της σειράς στην παιδική τους ηλικία.

Τον ρόλο του Μανώλη Αξιώτη θα ενσαρκώσει ο Αλέξης Κοντογιάννης και τον ρόλο του Σεφκιέτ ο Αρης Τσάπης.

Για τις ανάγκες της σειράς οι ηθοποιοί που θα ενσαρκώσουν τους κεντρικούς ήρωες έχουν ήδη ξεκινήσει μαθήματα ιππασίας, με τον Γιώργο Καραμίχο και τους μικρούς πρωταγωνιστές Αλέξη Κοντογιάννη και Αρη Τσάπη να αφιερώνουν πολλές ώρες στην εκπαίδευσή τους σε ιππικούς ομίλους της Αθήνας.

Στη σειρά, εκτός από μια πλειάδα νέων και παλαιότερων ηθοποιών (Γιώργος Καραμίχος, Δήμητρα Ματσούκα, Αννα Συνοδινού, Γιώργος Τζώρτζης, Φιλαρέτη Κομνηνού, Γιώργος Παπαδημητράκης, Τζώρτζης Μουριάδης, Μαρίσα Τριανταφυλλίδη, Αννα Μάσχα, Αλμπέρτο Εσκενάζυ, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Χρήστος Βασιλόπουλος), θα χρησιμοποιηθούν περίπου 1.200 κομπάρσοι, κασκαντέρ, ενώ δημιουργήθηκαν ειδικά σκηνικά και εκατοντάδες κοστούμια εποχής.

Το σενάριο, σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη, υπογράφει ο Νίκος Απειρανθίτης. Η δραματουργική επεξεργασία είναι της Λείας Βιτάλη, η μουσική του Βασίλη Δημητρίου, η σκηνογραφία του Μιχάλη Σδούγκου, τα κοστούμια της Εντας Δημοπούλου και η διεύθυνση φωτογραφίας του Βαγγέλη Κατριτσιδάκη. Η παραγωγή, την επιμέλεια της οποίας έχει ο Γιάννης Κουτσομύτης, είναι της Pass Television.