Η Apple διέθεσε την Beta 2 του OS X 10.8.4 η οποία θα υποστηρίζει το 802.11ac πρωτόκολλο

i-apple-diethese-tin-beta-2-tou-os-x-10-8-4-i-opoia-tha-ypostirizei-to-802-11ac-protokollo

Διαθέσιμη έγινε μέσω του Mac Dev Center η δεύτερη δοκιμαστική έκδοση της επερχόμενης αναβάθμισης του OS X, προς τους εγγεγραμμένους προγραμματιστές της Apple. Από τις πληροφορίες που παραθέτει η εταιρία δεν φαίνεται να υπάρχει καμιά καινούργια προσθήκη, παρά μόνο διορθώσεις και καλυτερεύσεις.

Η έκδοση 10.8.4 που βρίσκεται υπό τις δοκιμές των testers καθώς και των προγραμματιστών, έχει Build Number 12Ε30 και ζυγίζει περί τα 800MB. Η Apple δηλώνει πως δεν υπάρχει κάποιο γνωστό πρόβλημα και ζητάει από τους προγραμματιστές να δώσουν προσοχή στο WiFi, τα γραφικά και το Safari.

Μπορεί η Apple να μην έχει ενσωματώσει κάποια καινούργια λειτουργία για την επερχόμενη αναβάθμιση του OS X Mountain Lion, όμως ο κώδικας που βρίσκεται από πίσω κρύβει συνήθως "διαμάντια". Ένα τέτοιο διαμάντι λοιπόν βρέθηκε από κάποιον tester ο οποίος το δημοσίευσε στο Διαδίκτυο. Όπως φαίνεται από τον κώδικα των frameworks του WiFi, η Apple είναι έτοιμη να αναβαθμίσει τις ασύρματες κάρτες δικτύου σε επερχόμενα μοντέλα Mac. Πιο συγκεκριμένα, ο κώδικας που βρέθηκε αποκαλύπτει πως από την έκδοση 10.8.4 του OS X, θα υποστηρίζεται πλέον η τελευταία λέξη της ασύρματης δικτύωσης, δηλαδή το πρωτόκολλο 802.11ac ή με πιο απλά λόγια, ασύρματες συνδέσεις της τάξεως του 1Gbps!!.

Πρόκειται για την 5ης γενιάς κάρτα ασύρματου δικτύου, η οποία υπόσχεται (στα χαρτιά) ταχύτητες έως και 1,3Gbps χρησιμοποιώντας 3 κεραίες. Το πρωτόκολλο n που υπάρχει πλέον στις περισσότερες ασύρματες συσκευές, έφτανε (στα χαρτιά) τις ταχύτητες των 450Mbps χρησιμοποιώντας 3 κεραίες, ταχύτητα που το νέο πρωτόκολλο την πιάνει μόνο με μια κεραία. Το ac εκτός από την δραματική αύξηση της ταχύτητας η οποία τριπλασιάζεται, υπόσχεται και αύξηση της εμβέλειας του σήματος. Αναφορές ήθελαν την Apple να μιλάει με την Broadcom για την τοποθέτηση αυτών των καρτών σε επόμενα μοντέλα Mac, όπως είχε σημειώσει στις αρχές του Ιανουαρίου η ιστοσελίδα TheNetxWeb.

Αναμένουμε λοιπόν τα καινούργια μοντέλα υπολογιστών Mac να διαθέτουν ασύρματες κάρτες δικτύου 802.11ac ή με άλλα λόγια "5G WiFi κάρτες δικτύου" και λογικά η Apple δεν θα σταματήσει εκεί. Για να διατηρήσει το οικοσύστημά της στα ίδια επίπεδα, ανάλογες κάρτες θα τοποθετηθούν και σε επερχόμενα μοντέλα iOs συσκευών καθώς και σε Apple TV και AirPort routers της εταιρίας.