Η Θεσσαλονίκη στα γιορτινά της και στο ρυθμό του Φεστιβάλ Τραγουδιού

i-thessaloniki-sta-giortina-tis-kai-sto-rythmo-tou-festival-tragoudiou

Ο Δεκέμβριος δείχνοντας τα δόντια του με αρκετό κρύο αλλά παράλληλα ξεκινάει το Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης έρχεται. Αύριο και μεθαύριο «σταθμεύει» στην πλατεία Αριστοτέλους, εν μέσω αβέβαιων καιρικών συνθηκών, και μπαίνει στην καλλιτεχνική ζωή της πόλης.


Συναντά στην καρδιά της Θεσσαλονίκης το «Thesstival '08 - Youth Voice», το πρώτο διήμερο Φεστιβάλ Νεολαίας, που διοργανώνουν το Τοπικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Θεσσαλονίκης και η Θυρίδα Νεανικής Επιχειρηματικότητας Κεντρικής Μακεδονίας, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.

Όσοι πάνε μια βόλτα στην πλατεία Αριστοτέλους το Σαββατοκύριακο, θα δουν ένα περίπτερο απ' όπου θα μπορούν να αγοράσουν εισιτήρια για τις δύο διαγωνιστικές βραδιές του Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, στις 9 και 11 Δεκεμβρίου, στο γήπεδο μπάσκετ του ΠΑΟΚ, στην Πυλαία, αλλά θα μπορέσουν να ενημερωθούν και για τα δύο συναυλιακά αφιερώματα της φετινής διοργάνωσης. Στην πλατεία θα ακούγονται τα τραγούδια που θα διαγωνιστούν στο φετινό φεστιβάλ, ενώ το κοινό θα μπορεί να κερδίσει και προσκλήσεις για την ημιτελική βραδιά και τον τελικό μέσα από τη συχνότητα του ραδιοφωνικού σταθμού της ΔΕΘ, «104,9 FM». Από την Τρίτη 7 Οκτωβρίου όλοι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί της πόλης εκπέμπουν φεστιβαλικά.

Η Ένωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοσταθμών Θεσσαλονίκης (ΕΙΙΡΘ) στηρίζει το Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή της σε μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί από τις 12 ώς τις 2 μετά το μεσημέρι, με προσκεκλημένους εκπροσώπους των οργανωτών, καλλιτέχνες, συντελεστές και τους διαγωνιζόμενους καλλιτέχνες. Το ίδιο απόγευμα γνωστοί ραδιοφωνικοί σταθμοί της πόλης θα εκπέμψουν ζωντανά από την πλατεία Αριστοτέλους. Αυτό θα κρατήσει ώς τις 11 Οκτωβρίου, ενώ στην επιλογή της μουσικής θα εναλλάσσονται γνωστοί μουσικοί παραγωγοί.

Στο φετινό Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης την καλλιτεχνική επιτροπή θα αποτελέσουν οι Γιάννης Σπανός - συνθέτης, Ολγα Παυλάτου - στέλεχος δισκογραφικής εταιρείας, Τζώνης Καλημέρης - ειδικός σύμβουλος προέδρου της ΕΡΤ Α.Ε., Νάκος Τρυφωνίδης - πρόεδρος της Ενωσης Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ρ/Σ Θεσσαλονίκης, ιδιοκτήτης του Ρ/Σ Πανόραμα & 9,84, Κόμης Χ (Λευτέρης Παναγιωτίδης) - ερμηνευτής & στιχουργός 1ου βραβείου Φεστιβάλ Τραγουδιού 2007, Χρήστος Δόκαλης, TV 100 -τηλεπαρουσιαστής, δημιουργός Ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και Νίκος Γουλιάς - παρουσιαστής της εκπομπής της ΕΤ-3 «Cinemania».