Οι γυναικείες φιγούρες της Disney δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα

oi-gynaikeies-figoures-tis-disney-den-antapokrinontai-stin-pragmatikotita

Έφηβη εξηγεί γιατί οι γυναικείες φιγούρες της Disney δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.


«Θα έπρεπε να είχα γιαγιά νεράιδα για να έχω ένα σώμα σαν αυτό των πριγκιπισσών της Disney» δηλώνει η νεαρή Meredith Viguet. Η Viguet μελέτησε τις γυναικείες φιγούρες των καρτούν και τόνισε πως η ανατομία τους απέχει κατά πολύ από από την πραγματικότητα. Με το θέμα αυτό ασχολήθηκε για καιρό και αποφάσισε να το παρουσιάσει μέσα από ένα εκπαιδευτικό tutorial.

Ο οδηγός της, βήμα προς βήμα μελετά τα γυναικεία σώματα των χαρακτήρων της Disney-από τα μεγάλα κεφάλια μέχρι τα μικροσκοπικά πόδια τους- και τα συγκρίνει με τα σώματα των αληθινών γυναικών.

Εκατομμύρια μικρές δεσποινίδες ονειρεύονται να γίνουν πριγκίπισσες της Disney,αυτό που μπορεί να μην καταλαβαίνουν όμως είναι ότι το σώμα της Jasmine δεν υπάρχει στον πραγματικό κόσμο. Αντίθετα από κάθε γυναίκα, ένας γυναικείος χαρακτήρας της Disney διαθέτει πιο λεπτό λαιμό, μαζεμένους ώμους και καθορισμένη μέση. Τα μακριά πόδια ενώνονται με τη μέση, εξαφανίζοντας την ανάγκη παρουσίας των γλουτών.

Όσον αφορά το πρόσωπο, οι Ευρωπαίες πριγκίπισσες της Disney διαθέτουν τεράστια μάτια. «Φαίνονται σαν να έχουν το μέγεθος από ένα μπαλάκι του golf και άσχετα από το πόσο λαμπερά είναι, οι κόρες τους δεν μικραίνουν ποτέ. Το όλο concept είναι η ένα κεφάλι μικρού κοριτσιού, σε ένα γυναικείο σώμα.» αναφέρει η Meredith στο tutorial. Μάτια σαν και αυτά κάνουν τις πριγκίπισσες να δείχνουν πιο αθώες. 

Η νεαρή καλλιτέχνης που είναι στην ηλικία των 19, έφτιαξε το tutorial όταν ήταν μόλις 15.

Η Meredith ομολογεί ότι είχε ξεχάσει τις συγκεκριμένες ζωγραφιές της όταν κάποιος τις είδε αναρτημένες στο Pinterest και της ζήτησε να της δημοσιεύσει σε ένα site.

«Οι αντιδράσεις είναι διχασμένες. Κάποιοι βρήκαν το tutorial ενημερωτικό και ενδιαφέρον. Κάποιο θεώησαν πως είμαι καυστική, χωρίς εμπειρία και πως πολεμώ τα τα γυναικεία πρότυπα των χαρακτήρων της Disney. Αυτό δεν ισχύει.»

Η Meredith είναι πλέον δευτεροετής φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο της Columbia. Σπουδάζει δημιουργικό γράψιμο και ελπίζει κάποια μέρα να εισαχθεί στη βιομηχανία των εκδόσεων.