They Draw and Cook: Ψάχνεις συνταγές; Δες illustrations

they-draw-and-cook-psachneis-syntages-des-illustrations
They Draw and Cook – Συνταγές από κάθε γωνιά της Γης! Κυριολεκτικά!

Δεν ξέρω αν είναι παλιό ή όχι, αλλά μόλις ανακάλυψα το πιο όμορφο, περίεργο και πρωτότυπο website μαγειρικής!

They Draw and Cook κυρίες και κύριοι, και ακόμα και αν δεν πολυσυμπαθείς την μαγειρική και η κουζίνα σου απλά πιάνει περιττό χώρο στο σπίτι σου, σου εγγυώμαι πως μια μικρή βόλτα σε αυτή την ιστοσελίδα θα σε κάνει να αλλάξεις γνώμη!

Η λογική του είναι απλή: Γραφίστες και σχεδιαστές από όλο το κόσμο, καλούνται να φτιάξουν ένα illustration, να οπτικοποιήσουν δηλαδή με ένα σκίτσο, μια συνταγή της χώρας τους!

Με χιούμορ, φαντασία, δημιουργικότητα και μπόλικα χρώματα, κρέατα, ψάρια, λαχανικά και μπαχαρικά τοποθετούνται μέσα στις προκαθορισμένες διαστάσεις και δημιουργούν μια έξυπνη εικόνα ενός φαγητού, ενώ οι σημειώσεις που αναγράφονται δίνουν τις πληροφορίες της συνταγής. Δες την παραπάνω εικόνα της συνταγής των “Χοχλιών (σαλιγκάρια εννοεί, πρωτευουσιάνε!) Μπουμπουριστών” του Κωστή Τζορτζακάκη από το Ηράκλειο Κρήτης, για να καταλάβεις.

Πέραν του ότι είναι φαντάζομαι διασκεδαστικό να οπτικοποιείς μια συνηθισμένη ή ασυνήθιστη συνταγή της χώρας σου και να την μοιράζεσαι με χιλιάδες κόσμο, το “They Draw and Cook” είναι χρησιμότατο και σε εμάς που δεν καταφέραμε ποτέ να τραβήξουμε μια ίσια γραμμή, και οι γνώσεις μας στο Photoshop περιορίζονται στο “Brightness/Contrast”!

Από το menu, μπορείς να ψάξεις μια συνταγή σύμφωνα με τα υλικά της ή με το όνομά της, καθώς επίσης να βρεις ένα φαγητό σύμφωνα με τον τύπο γεύματος (πρωινό, κυρίως πιάτο, επιδόρπιο κ.τ.λ.) στον οποίο ανήκει, σύμφωνα με το τύπο illustration με τον οποίο είναι σχεδιασμένο ή απλά να διαλέξεις από μια λίστα υλικών τα οποία θες να περιέχει. Εκτός από τις “πραγματικές” συνταγές, υπάρχει μια ολόκληρη κατηγορία αστείων και φανταστικών συνταγών.

Για τους αναποφάσιστους, για αυτούς που τρώνε τα πάντα χωρίς ενδοιασμούς, αλλά και για τους τολμηρούς υπάρχει το “Dial A dinner” όπου μια ιδιότυπη “λοταρία” επιλέγει και σου προτείνει τυχαία ένα ορεκτικό, ένα κυρίως πιάτο και ένα επιδόρπιο.

Η συλλογή είναι τεράστια και πραγματικά οι συνταγές, οι ιδέες, η δημιουργικότητα και το χιούμορ μέσα στο “They Draw and Cook” είναι ανεξάντλητα, κάνοντάς το να διαφέρει από τα στυγνά και δασκαλίστικα websites μαγειρικης που έχουμε συνηθίσει, θυμίζοντάς μας πως η εκτέλεση μιας συνταγής είναι η πιο εύκολος και διασκεδαστικός τρόπος για να εφαρμόσουμε την δημιουργικότητά μας!

Τέλος,  ιστοσελίδα διοργανώνει διαγωνισμούς ανά καιρούς για τους οποίους μπορείς να ενημερωθείς από το blog της, ενώ μέσω του e-shop διατίθενται διάφορα καλούδια όπως ένα βιβλίο με τυπωμένα 107 illustrations συνταγών και ένα συνταγο-ημερολόγιο για το 2020.

Update

To “αδερφάκι” του They Draw and Cook είναι το They Draw and Travel. Μια ιστοσελίδα ανάλογου ύφους και πάνω στην ίδια φιλοσοφία, μόνο που το αντικείμενο της αυτή τη φορά είναι τα …ταξίδια! Δες το άρθρο της Άννας που μας το είχε παρουσιάσει πριν λίγο καιρό!