Κάθε μέρα Ράδιο Αρβύλα για να πάνε κάτω τα φαρμάκια

kathe-mera-radio-arvyla

Πετάνε τις «μάσκες», σταματούν να υποδύονται ρόλους κι επιστρέφουν στη μικρή οθόνη.

Ο λόγος για τους «ΑΜΑΝ», από τους οποίους μπορεί να λείπει ο Σωτήρης Καλυβάτσης, αλλά η παρέα έχει μεγαλώσει, καθώς Αντώνης Κανάκης και Γιάννης Σερβετάς συναντούν στην τηλεόραση τους Στάθη Παναγιωτόπουλο και Χρήστο Κιούση για να μεταδώσουν τη δική τους «Ράδιο Αρβύλα»: τη νέα καθημερινή εκπομπή του ΑΝΤ-1, που κάνει πρεμιέρα σήμερα, στις 17.45. Το κανάλι του Αμαρουσίου αναζητεί τρόπους ενίσχυσης του προγράμματος, κι αφού βρήκε «ανάσα» στη ζώνη μετά τις 23.00 (με τις ξένες σειρές), τώρα επιχειρεί διορθωτικές κινήσεις και στην απογευματινή.

«Εκπομπή αληθινής επικοινωνίας» τη χαρακτηρίζει ο Αντώνης Κανάκης, που δεν κρύβει το άγχος του, καθώς, όπως λέει, «σκοπεύουμε να κάνουμε μια ανθρώπινη εκπομπή, ζωντανή με όλη τη σημασία της λέξης. Δεν θα υπάρχει τίποτα στημένο, περιοριστικό ή προσχεδιασμένο». Στόχος τους, να σχολιάζουν την επικαιρότητα με τον δικό τους τρόπο, κάποιες φορές και με μουσική, και να συζητούν τηλεφωνικά με κοινό. «Και δεν θα υπάρχει καμία λογοκρισία», σπεύδει να προσθέσει ο Α. Κανάκης.

«Έχουμε αγαπήσει -τονίζει ο Γιάννης Σερβετάς- την ισορροπία των συναισθημάτων που βιώνουμε στο ραδιόφωνο. Με το "Ράδιο Αρβύλα" επιδιώκουμε αυτά τα συναισθήματα να τα βγάλουμε και στην τηλεόραση. Να βρούμε ισορροπία ανάμεσα στη σοβαρότητα και στο χιούμορ που διέπει την πραγματική ζωή».

Περίεργο και δύσκολο εγχείρημα, καθώς, σε μια ζώνη γεμάτη σαπουνόπερες, ο ΑΝΤ-1 προτείνει εκπομπή λόγου, και μάλιστα με αρκετά... ραδιοφωνικό στιλ. Ο γενικός διευθυντής προγράμματος του ΑΝΤ-1, Γιάννης, Λάτσιος επιμένει στη διαφορετική φιλοσοφία που επιχειρεί να παρουσιάσει το κανάλι και προσθέτει: «Το "Ράδιο Αρβύλα" θα έχει λόγο σύγχρονο, προσωπικό, αυτοαναιρετικό, με αιχμηρά στοιχεία. Κανείς δεν θα υποδύεται κάποιον ρόλο. Είναι μια εκπομπή-σχόλιο πάνω σε όσα συμβαίνουν καθημερινά, σαφώς σατιρική, αλλά με πρωταγωνιστές ανθρώπους που περιγράφουν τη ζωή όπως τη βιώνουν».