Μέγκα πρώτο στο σύνολο, Alpha στο prime time

mega-proto-sto-synolo-alpha-sto-prime-time

Με την τηλεοπτική σεζόν να φτάνει στο τέλος της, η «μάχη» της τηλεθέασης έχει «ανάψει» και το τελευταίο δεκαπενθήμερο το Μέγκα κέρδισε στο σύνολο ημέρας και ο Alpha στο prime time (ζώνη υψηλής τηλεθέασης), αφήνοντας και στις δύο κατηγορίες τρίτο τον ΑΝΤ1.

Το κανάλι του Αμαρουσίου έχει χάσει έδαφος, με τον Alpha το διάστημα 31/3-13/4/2020 να έχει πιάσει κορυφή στο prime time (21,95%) μένοντας δεύτερος στο σύνολο της ημέρας (15,85%) όπου κυριαρχεί το ΜΕΓΚΑ (18,35%).

Τη ζώνη υψηλής τηλεθέασης έχει ενισχύσει φυσικά ο Λάκης Λαζόπουλος, με το «Αλ Τσαντίρι νιουζ» να σημειώνει ποσοστά πάνω από 55%. Το κανάλι πήγε καλά όλη την περίοδο, με τη μεταφορά του μυθιστορήματος του Μ. Καραγάτση «Το Δέκα» και τα «Υπέροχα πλάσματα» να ξεχωρίζουν, ενώ ενίσχυσε το πρόγραμμά του με το «Σε είδα», μια ιδέα αυτοτελών επεισοδίων από την ομότιτλη στήλη της «Athens Voice».

Το Μέγκα, πάλι, φαίνεται να έκανε «κράττει μηχανές» βλέποντας τον ΑΝΤ1 να μένει από νωρίς εκτός μάχης και κάνοντας οικονομία χρημάτων και δυνάμεων. Κάπως έτσι, όμως, ο Alpha άρπαξε την ευκαιρία για να κάνει «παιχνίδι» στο prime time αλλά χωλαίνει για τα καλά στον ειδησεογραφικό τομέα. Αντίθετα, το Μέγκα είναι κυρίαρχο στις ειδήσεις και δοκίμασε τα «Μαύρα μεσάνυχτα», που είναι ξεκάθαρα το μοναδικό σίριαλ που παρουσιάζει κάτι διαφορετικό αυτή τη σεζόν έχοντας τραβήξει ήδη κοινό. Μια σειρά που θα ενισχύσει σημαντικά το κανάλι την επόμενη περίοδο.

Ο ΑΝΤ1 έχοντας χάσει αυτή τη σεζόν σχεδιάζει για την επόμενη ολική αλλαγή και, όπως λέγεται, αυτές τις μέρες αναμένεται και μια συνάντηση στελεχών γι' αυτό το θέμα. Δοκίμασε με επιτυχία γνωστές ξένες σειρές στη ζώνη των 23.00, έριξε στο πρόγραμμα το απογευματινό «Ράδιο Αρβύλα» και σχεδιάζει συνολική αλλαγή φυσιογνωμίας για τη νέα σεζόν.

Το Alter είναι τέταρτο στο σύνολο ημέρας, ανέβασε στροφές στον ειδησεογραφικό τομέα αλλά χάνει στο prime time. Το Star παρουσιάζει σταθερότητα στην πορεία του, όπως και η ΝΕΤ, ενώ μικρά ανοδικά βήματα φαίνεται να κάνει ο Σκάι έχοντας ξεπεράσει, έστω και οριακά, την ΕΤ-1 τόσο στο σύνολο της ημέρας όσο και στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης.