Χρήστο, δείξε τα λεφτά και άσε στην άκρη τα υπόλοιπα

christo-deixe-ta-lefta-kai-ase-stin-akri-ta-ypoloipa

Έκλεισε την πόρτα του «Deal» και του «Super Deal» με δυσκολία, αφού δεν πολυήθελε, και με επιφύλαξη, τουλάχιστον στην αρχή, άνοιξε το παράθυρο στο «Show me the money».

Ο Χρήστος Φερεντίνος αποκαλείται ο μοναδικός ίσως αυθεντικός παρουσιαστής τηλεπαιχνιδιών. Ο ΑΝΤ-1 το γνωρίζει πολύ καλά και γι' αυτό τον λόγο του εμπιστεύτηκε την παρουσίαση ενός νέου τηλεπαιχνιδιού, που κάνει πρεμιέρα μεθαύριο, στις 21.00.

«Show me the money - Δείξε μου τα λεφτά», αναφωνεί ο Χρήστος Φερεντίνος στους τηλεθεατές μέσα από το τρέιλερ, περικυκλωμένος πάλι από πανέμορφα κορίτσια. Και οι αιτήσεις έφτασαν με το «καλημέρα σας» στις 8.500.

Ο Χρήστος Φερεντίνος μας μιλάει σαν να προσπαθεί να μας πείσει (με μεγάλο ενθουσιασμό) για ένα ανατρεπτικό τηλεπαιχνίδι με πολλές εκπλήξεις και μεγάλη δόση αγωνίας. «Σε αυτό το τηλεπαιχνίδι ο παίκτης δεν βασίζεται μόνο στην τύχη», υποστηρίζει, «αλλά και στις γνώσεις του. Από την άλλη, το ποσό που μπορεί να κερδίσει αγγίζει τα 500.000 ευρώ. Μια "δολοφονική" κάρτα όμως που τριγυρίζει στο παιχνίδι μπορεί να αφήσει στήλη άλατος τον παίκτη, αφού αναγκάζεται να αποχωρήσει από το παιχνίδι».

«Όταν μπήκα στο στούντιο και είδα πού θα γίνονται τα γυρίσματα, έπαθα σοκ. Μιλάμε για ένα τηλεπαιχνίδι που μπορεί να συγκριθεί με ανάλογα της Αμερικής. Δεν λέω ότι θα γίνει σίγουρα επιτυχία, αλλά μιλάω για ένα διαφορετικό τηλεοπτικό προϊόν, που θα κάνει αίσθηση. Κι αυτό που ξέρω είναι ότι όλοι δουλεύουμε με μεγάλη όρεξη».

Τελικά ο ΑΝΤ-1 «έκαψε» το «Super Deal» και το «Deal»;

«Δεν πιστεύω ότι τα "έκαψε". Οτι έπαιξαν πολύ οι επαναλήψεις και προβλήθηκαν περισσότερα επεισόδια από αυτά που μεταδίδουν σε έναν χρόνο τα ξένα κανάλια, ναι. Αλλά μην ξεχνάμε τα νούμερα τηλεθέασης που έκανε για δύο χρόνια το "Deal" και τα αντίστοιχα περσινά νούμερα του "Super Deal". Το κανάλι απλά θεώρησε ότι ο κόσμος ζητάει κάτι καινούργιο, γι' αυτό και τα έκοψε και προσθέτει το "Show me the money"».

Ο Χρήστος Φερεντίνος δεν παρακολουθεί μανιωδώς τηλεόραση. «Οταν προλαβαίνω, παρακολουθώ ποδόσφαιρο, ντοκιμαντέρ κι ό,τι έχει σχέση με βιογραφίες. Αυτή που θεωρώ κορυφαία εκπομπή είναι το "Σαν σήμερα" της ΕΡΤ». Οταν όμως αρχίζουν οι ειδήσεις, αρχίζει κι εκείνος το ζάπινγκ. «Πιστεύω ότι πολλά είναι τα θέματα που δεν χρειάζονται τόση έκταση κι υπάρχουν άλλα τόσα με ουσία, που δεν παρουσιάζονται καν».

Για την ξαφνική επάνοδο των τηλεπαιχνιδιών στην ελληνική τηλεόραση τι έχετε να πείτε;

«Τα πάντα κάνουν τον κύκλο τους στην τηλεόραση. Κάποτε είχαμε πολλά τηλεπαιχνίδια. Μετά δεν είχαμε καθόλου και ξαφνικά επανήλθαν. Ετσι είναι στην τηλεόραση. Εκεί που κάτι σε ενθουσιάζει, την επόμενη στιγμή σε κουράζει».