ACDSee 7.0 PowerPack

acdsee-7-0-powerpack

Ένα από το πιο δημοφιλή προγράμματα θέασης εικόνας, που ξεκίνησε ως απλή freeware εφαρμογή και κατέληξε να αποτελεί σήμερα ένα πλήρες πακέτο τριών προγραμμάτων επεξεργασίας εικόνας. Η έβδομη έκδοση του PowerPack περιλαμβάνει αναλυτικότερα το ACDSee, που είναι πρόγραμμα για να βλέπετε εικόνες, το ACD Photo Editor 3, μία εφαρμογή στοιχειώδους επεξεργασίας εικόνας, αλλά και το ACD FotoSlate 3, ένα εύχρηστο εργαλείο εκτύπωσης των φωτογραφιών σας.

Το ACDSee 7, έχει εξελιχθεί και συμπεριλαμβάνει πλέον και δυνατότητες οργάνωσης των εικόνων με βάση τα κριτήρια που θα θέσετε εσείς. Μπορείτε για παράδειγμα να βλέπετε τις φωτογραφίες σας με τη μορφή μικρογραφιών και να τις κατατάσσετε με βάση το μέγεθός τους, το είδος τους, το όνομά τους ή να ψάξετε για κάποια από αυτές χρησιμοποιώντας την ενσωματωμένη μηχανή αναζήτησης.

Το πρόγραμμα υποστηρίζει περισσότερα από 50 δημοφιλή format φωτογραφιών όπως τα JPEG, BMP, TIF, PNG και άλλα, ενώ μπορεί να αναπαράγει και πολλά ακόμα multimedia αρχεία, όπως τα MP3, MPG, WMV, WAV και MOV. Έχει επίσης τη δυνατότητα δημιουργίας αρχείων PDF, HTML, αλλά και slideshow με εικόνες, ενώ διαθέτει ενσωματωμένους οδηγούς ανάκτησης φωτογραφιών από τα δημοφιλέστερα μοντέλα scanners, ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών, αλλά και card reader. Το Photo Editor, είναι υπεύθυνο για την επεξεργασία των εικόνων σας. Το πρόγραμμα σαφώς και δεν διαθέτει το βάθος αντίστοιχων γνωστών εφαρμογών (π.χ. Photoshop), αλλά μπορεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο βοήθημα για απλές παρεμβάσεις στις εικόνες σας.

Με τη βοήθειά του μπορείτε να εφαρμόσετε φίλτρα στις φωτογραφίες, όπως τα Adjust exposure (ρύθμιση της έκθεσης), Remove noise (αφαίρεση θορύβου) και Sharpen (όξυνση). Διαθέτει παράλληλα σημαντικές λειτουργίες, όπως τα fix red eye, rotate (περιστροφή), crop (κόψιμο τμήματος εικόνας), ενώ προσφέρει φυσικά και τη δυνατότητα να μετατρέψετε τις εικόνες σας από το ένα format σε κάποιο άλλο. Το FotoSlate τέλος, το τρίτο πρόγραμμα του "πακέτου", είναι υπεύθυνο για τις εκτυπώσεις. Με τη βοήθειά του μπορείτε να ρυθμίσετε το μέγεθος των εκτυπωμένων φωτογραφιών, τη θέση που θα έχουν επάνω στο χαρτί, ακόμα και να εκτυπώσετε σε συγκεκριμένα προκαθορισμένα μεγέθη. Το ACDSee PowerPack είναι ένα εξαιρετικό πακέτο εφαρμογών επεξεργασίας εικόνας, που δίνει μεγάλη έμφαση στην αυτοματοποίηση συγκεκριμένων εργασιών. Δεν διαθέτει σίγουρα το βάθος του Photoshop ή ακόμα και του Paint Shop Pro, αλλά αποτελεί σίγουρα ιδανική λύση για τον χρήστη που δεν επιθυμεί εξεζητημένες δυνατότητες από ένα πρόγραμμα αυτής της κατηγορίας.

Αποψή μας...


Πλήρες πακέτο επεξεργασίας εικόνας που περιλαμβάνει τρία ξεχωριστά προγράμματα

Υπέρ: Πληρότητα λειτουργιών, υποστήριξη πολλών τύπων αρχείων
Κατά: Αρκετά "βαρύ" ως εφαρμογή

Κατασκευαστής: ACD Systems