Η Μάρα φεύγει, ο Θέμος έρχεται!

i-mara-fevgei-o-themos-erchetai

Η Μάρα φεύγει, ο Θέμος έρχεται! Αν ο... καπνός που έβγαινε τις τελευταίες ημέρες από το κτίριο του Alpha είχε προέλευση αυτό που όλοι σιγοψιθύριζαν, τότε η μεγάλη ανατροπή στο κανάλι της Κάντζας βρίσκεται προ των πυλών.

Καιρό τώρα οι φήμες περί αποχώρησης της Ζαχαρέα από τον Alpha έδιναν κι έπαιρναν. Και συγκεκριμένα από τότε που έσκαγε σαν μικρή βόμβα η απόλυση του Ηρακλή Φιδετζή, όταν δηλαδή ο Δημήτρης Κοντομηνάς αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Σύμφωνα με όσα διαρρέουν από εκείνους που γνωρίζουν καλά το παρασκήνιο, υπήρχε μεγάλη δυσαρέσκεια σχετικά με τις τηλεθεάσεις που επιτύγχανε το κεντρικό δελτίο. Επιπλέον της χρεώθηκε το κόψιμο πρωτοκλασάτων ονομάτων από το δελτίο.

Η πίστωση χρόνου που δόθηκε δεν συνδυάστηκε με ανοδική τάση στις τηλεθεάσεις, με αποτέλεσμα το κλίμα να βαρύνει ακόμα περισσότερο. Λέγεται δε ότι ήρθε και σε σύγκρουση με όλους, ακόμα και με τον διευθυντή ειδήσεων Βασίλη Χιώτη, τον οποίο η ίδια είχε προτείνει γι’ αυτή τη θέση. Κι ενώ η λήξη της συνεργασίας έδειχνε ότι θα γινόταν το μεσημέρι της Παρασκευής, όλα «πάγωσαν» και οι τελικές συζητήσεις μεταφέρθηκαν για το βράδυ, λόγω της γιορτής που έκαναν στο κανάλι, εν όψει των Χριστουγέννων.

Τι αντιδράσεις υπήρξαν όμως σχετικά με τις επικείμενες εξελίξεις από τους άμεσους συνεργάτες του δελτίου; Οπως μάθαμε, ο Γιώργος Κύρτσος έδειξε αδιάφορος, ενώ ο Νίκος Κακαουνάκης υποστήριξε τη Μάρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον αέρα ήταν -μέχρι και την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές- η συνέχιση της συνεργασίας και με άλλα υψηλά ιστάμενα πρόσωπα. Μεταξύ αυτών, διέρρευσαν τα ονόματα των Χιώτη και Χουλιάρα.

Και τι γίνεται με τη θέση στην παρουσίαση του κεντρικού δελτίου που δείχνει να χηρεύει; Η Ελλη Σταη, όπως αποκαλύπτουν αξιόπιστες πηγές, προορίζεται να αναλάβει τα ηνία από τις 15 Ιανουαρίου. Κάτι που δείχνει την πρόθεση του σταθμού και κυρίως την εγγύηση από τον ίδιο τον Κοντομηνά περί ενός ανεξάρτητου δελτίου. Ποιος ξεχνά άλλωστε την ατάκα της, όταν αποχώρησε από τη συμπαρουσίαση των ειδήσεων κατά την προεκλογική περίοδο, «δεν θα γίνω γαλάζια Στρουμφίτα»;

Η επιστροφή του «Mr Όλα»


Στο μεταξύ, διάπλατα έχει ανοίξει η πόρτα του Alpha για τον Θέμο Αναστασιάδη. Εδώ και καιρό ακούγεται στο δημοσιογραφικό παρασκήνιο ότι οι σχέσεις του με τον ΑΝΤ1 δεν είναι και οι καλύτερες. Την ίδια ώρα οι σχέσεις του με τον Alpha δείχνουν να έχουν αποκατασταθεί πλήρως. Απόδειξη, η παρουσία του στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, όπου ο Αναστασιάδης άφησε υπονοούμενα περί επιστροφής του στο κανάλι της Κάντζας. Και δεν είναι μόνο αυτό. Εγκυρες πηγές αποκαλύπτουν ότι οι ιθύνοντες του καναλιού προτίθενται να κάνουν πρόταση στη σύζυγο του «Mr Ολα» Βασιλική Παναγιωτοπούλου να αναλάβει τα βραδινά δελτία των Σαββατοκύριακων.