Οι άνθρωποι που κλαίγονται ίσως δεν έχουν πρόβλημα

oi-anthropoi-pou-klaigontai-isos-den-echoun-provlima

Στην σημερινή εποχή σχεδόν το 1/3 του ελληνικού πληθυσμού βρίσκεται σε δυσχέρεια, ενώ υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα . Kάποιοι έχουν την συνήθεια να κλαίγονται, άλλοι αντιμετωπίζουν τα προβλήμματα μόνοι τους με αξιοπρέπεια, χωρίς να ζητούν τίποτα απο κανέναν, είτε αυτό είναι υλική η οικονομική βοήθεια). Ωστόσο για έναν ανεξήγητο λόγο, εμείς όμως βοηθάμε την πρώτη κατηγορία, κάτι που σαφώς είναι πέρα για πέρα λάθος, ενώ παράλληλα πιστεύουμε εσφαλμένα πως η δεύτερη κατηγορία δεν έχει πρόβλημα, διότι δεν το κοινοποιεί στον περίγυρο του.

Συνήθως, Οι άνθρωποι που έχουν πραγματικό πρόβλημα δεν κλαίγοται σε κανέναν και προσπαθούν να βρούν λύση στο πρόβλημα τους. Θα σας διηγηθώ μια προσωπική μου ιστορία. Η θεία μου έβλεπε μια πρωινή εκπομπή σε γνωστό κανάλι, όπου μια οικογένεια μιλούσε για το οικονομικό της πρόβλημα. Συγκεκρίμενα έλεγαν ότι η ανεργεία τους είχε πλήξει, και κατ' επέκταση δεν έχουν χρήμματα για να φάνε.

Γενικά παρουσίαζαν ότι είχαν ένα σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης. Η θεία μου επικοινώνησε με το κανάλι, ζήτησε το τηλέφωνο της οικογένειας και έτσι επικοινωνήσαμε μαζί τους ώστε να τους στείλουμε ρούχα και τρόφιμα. Όταν λοιπόν η μήτερα της οικογένειας παρέλαβε τα πράγματα μας ζήτησε καλλυντικά για την κόρη της και εναν φορητό υπολογιστή. Όπως καταλαβαίνετε όταν μια οικογένεια δεν έχει ούτε τα βασικά όπως υποστηρίζει, δεν σκέφτεται τέτοιου είδους πολυτέλειες. Άρα μήπως έχουν σύστημα το να ακολουθούν την μεθοδολογία της μεμψιμοιρίας, και όπως πάντα βρίσκουν ανταπόκριση από τα κορόιδα, οπότε για πιο λόγο να βρούν δουλειά;

Υπάρχουν άλλοι που παρακαλάνε για δουλειά και μετά όταν νιώσουν πίεση τα παρατάνε, δηλώνουν παραίτηση και εκεί που κάποιος έκανε τα πάντα για την πρόσληψη τους στο τέλος βγαίνει εκτεθιμένος.

Για αυτό λοιπόν όταν κάποιος σας κάνει παράπονα για την μίζερη ζωή του, σκεφτήτε το διπλά πριν βοηθήσετε.

Όπως σοφά υποστηρίζει η θεία μου: Ο άνθρωπος που έχει πραγματική ανάγκη δεν το διατιμπανίζει, αντιθέτως προσπαθεί μόνος του, με κάθε προσπάθεια και αξιοπρέπεια να τα βγάλει πέρα..