Πως Να Οργανώσετε Το Τέλειο Πρωτοχρονιάτικο Πάρτι

pos-na-organosete-to-teleio-protochroniatiko-parti

Οι αναμνήσεις που δημιουργούμε με τους αγαπημένους μας ανθρώπους είναι ακόμη καλύτερες όταν περιλαμβάνουν, γέλια, διασκέδαση, καλό φαγητό και άφθονο κρασί... Ειδικά όταν όλα αυτά γίνονται την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Αν λοιπόν έχουμε προγραμματίσει αυτές οι αναμνήσεις να «σκηνοθετηθούν» από εμάς στο δικό μας χώρο, τότε θα πρέπει να προετοιμαστούμε ανάλογα, ώστε να καταπλήξουμε τους πάντες με το τέλειο Πρωτοχρονιάτικο πάρτι μας.

Αρχικά θα πρέπει να αποφασίσουμε πόσοι και ποιοι θα είναι οι καλεσμένοι μας. Καλό θα ήταν οι άνθρωποι που θα παραβρεθούν να τα πηγαίνουν καλά μεταξύ τους, ώστε να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις και απρόοπτα γεγονότα. Επίσης είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να φέρουμε κοντά ελεύθερους φίλους μας του αντίθετου φύλου.

Αφού ενημερώσουμε τους φίλους και συγγενείς αρκετά έγκαιρα για το πάρτι μας, θα πρέπει να αποφασίσουμε τι θα μαγειρέψουμε εκείνη τη μέρα. Καλό θα ήταν να υπάρχουν διάφορα πιάτα, ώστε να καλύψουμε τις προτιμήσεις των περισσότερων και φυσικά να αποφύγουμε τους πειραματισμούς της τελευταίας στιγμής, για να μην βρεθούμε αντιμέτωπες με μη αναστρέψιμες καταστάσεις. Επίσης καλό θα ήταν το μαγείρεμα κι η οποιαδήποτε άλλη ετοιμασία, να έχουν τελειώσει πριν να αρχίσουν οι καλεσμένοι να έρχονται, και να μας έχουν μείνει μόνο μικρές λεπτομέρειες. 'Αλλωστε δεν θέλουμε να τρέχουμε σαν τις παλαβές ως την τελευταία στιγμή.

Οι επιλογές είναι δύο... Ή θα ετοιμάσουμε ένα κανονικό δείπνο ή θα καταφύγουμε στη λύση του μπουφέ. Η επιλογή είναι καθαρά υποκειμενική και εξίσου ικανοποιητική για τους καλεσμένους μας, αν και προσωπικά επιλέγω πάντα ένα κλασικό δείπνο, όπου όλοι θα καθίσουμε γύρω από το τραπέζι και θα έρθουμε πιο κοντά. Φροντίζουμε επίσης να έχουμε αρκετά ήδη ποτών, αλλά και κάποια χωρίς αλκοόλ, ώστε να ικανοποιήσουμε και τους φίλους μας που το αποφεύγουν.

Ο στολισμός του χώρου μας θα πρέπει επίσης να είναι προσεγμένος, αλλά και αρκετά γιορτινός, ώστε να δημιουργήσουμε μία ζεστή χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και το τραπέζι μας θα πρέπει να είναι στρωμένο και στολισμένο, ανάλογα με την περίσταση, πριν καταφθάσουν οι καλεσμένοι μας. Μία πολύ όμορφη και ευγενική ιδέα είναι να έχουμε κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο ή μπροστά σε κάθε πιάτο ένα μικρό δωράκι για όλους τους φίλους μας. Κάτι μικρό, συμβολικό, κι ακόμη καλύτερα κάτι φτιαγμένο από τα χεράκια μας, σίγουρα θα εκτιμηθεί ως μία πολύ γλυκιά κίνηση.

Μερικές ακόμη λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξουμε είναι οι μουσικές επιλογές, τα τραπουλόχαρτα (αν υπάρχει στην παρέα η συνήθεια των τυχερών παιχνιδιών μετά την αλλαγή του χρόνου), ο Αϊ-Βασίλης που θα φέρει τα δώρα (αν υπάρχουν παιδιά και θέλουμε να τους κάνουμε έκπληξη) και οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα θέλουμε να πραγματοποιηθεί (αν εμείς οι ίδιοι είμαστε «μεγάλα παιδιά»!).

Το ντύσιμό μας θα πρέπει να είναι αρκετά γιορτινό, αλλά ταυτόχρονα πολύ βολικό. Ως οικοδέσποινες θα έχουμε αρκετές μετακινήσεις μέσα στο σπίτι, οπότε δεν θα ήταν και πολύ έξυπνο να φορέσουμε κάτι άβολο, που θα μας κουράσει ακόμη περισσότερο. Ένα βραδινό μακιγιάζ κι ένα προσεγμένο χτένισμα, θα ολοκληρώσουν την τέλεια εικόνα μας.

Φυσικά, δεν ξεχνάμε να φροντίσουμε ώστε όλοι μας οι καλεσμένοι να έχουν τρόπο να επιστρέψουν ασφαλείς στο σπίτι τους και πάνω από όλα ότι κανένας δεν πρέπει να οδηγήσει αν έχει καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ παραπάνω από την επιτρεπτή.

Καλή σας διασκέδαση!