Που λες πήγαινα αμέριμνη

pou-les-pigaina-amrimni

Που λες πήγαινα αμέριμνη το αυτοκίνητο μου  για σέρβις, και μου συμβαίνει κάτι περίεργο, όπου τελικά επιβεβαιώνεται, η γνωστή ατάκα ότι είναι καλύτερα να μιλάς παρά να «μασάς». Μήπως τελικά όλα είναι μία μεγάλη παρεξήγηση;

Χτες έκανα ένα μικρό βήμα για την ανθρωπότητα αλλά ένα τεράστιο για μένα. Πήγα το αυτοκίνητό μου στο συνεργείο. Έντεκα και 39 πρώτα λεπτά. Έκλεισα την πόρτα του διαμερίσματός μου και κλείδωσα τέσσερις φορές. Κατέβηκα τα φρεσκοσφουγγαρισμένα σκαλιά -σίγουρα έκαψα γύρω στις... 2 θερμίδες- και με τη μυρωδιά της χλωρίνης-Λιβάδια Αυστρίας να ζαλίζει όλο μου το είναι που λένε και τα Άρλεκιν, κατευθύνθηκα προς το γκαράζ μου.

Κοίταξα το λαμπερό χειμωνιάτικο ήλιο του Νοεμβρίου και το σκονισμένο μου αμάξι. Η αριστερή του πλευρά προσφάτως φλέρταρε με ένα STOP και μία κολόνα. Today is the day! Yπέροχη μέρα για να πάει κάποιος -ή καλύτερα κάποια- το αυτοκίνητο στο συνεργείο, για το πρώτο του σέρβις και λίφτινγκ ταυτόχρονα!

Τα Καλογήρου τακουνάκια μου με οδήγησαν στον κύριο Σάκη, κάτοχο εξουσιοδοτημένου συνεργείου της Peugeot. Με τα άπαντα του Πασχάλη Τερζή στην διαπασών και styling ξεχασμένου τεκνού του “Ρόδα, Τσάντα και Κοπάνα”, ο... καθηγητής αυτοκινητολογίας μου διευκρίνισε εξαιρετικά εκνευρισμένος ότι αυτές οι δουλειές δεν ξεκινάνε στη μία το μεσημέρι κι ότι, αν κι αυτός δουλεύει μόνο κατόπιν ραντεβού- στη δική μου περίπτωση θα κάνει μία μικρή εξαίρεση, μόνο και μόνο επειδή είναι Σωστός Επαγγελματίας!

Και ποιος είπαμε ότι ερμήνευε το τραγούδι που λέει «οι άντρες δεν μιλούν πολύ στο νου σου να το βάλεις»; Και πολύ κι απάνθρωπα έχω να αντιτάξω, διότι ο κύριος Σάκης αποδείχτηκε λαλίστατος.

«Ξέρετε, είναι καινούργιο το αυτοκίνητο», τόλμησα να ψελλίσω. «Φαντάζομαι ο έλεγχος θα ‘ναι τυπικός. Απλώς να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε με το τρακαρισματάκι...» συνέχισα με τρόμο και δέος, για να εισπράξω -σε άπταιστο ενικό- ένα: «Έλα, να μην καθυστερούμε... 'Ανοιξε το καπό να δούμε τι του έχεις κάνει!»

Στο μεταξύ ο Σάκης-Γιακούμπ-Κρεμαστινός και σύσσωμη η ιατρική ομάδα του "Grey’s Anatomy", έφερε τον…ιατρικό του εξοπλισμό για να αρχίσει την αυτοψία, ενημερώνοντας ταυτόχρονα και κάποια Ντίνα στο κινητό ότι δεν θα τον πιάσει αυτόν κορόιδο ο Κωτσόβολος και να του αλλάξουν ΤΩΡΑ την ελαττωματική την Plasma, γιατί θα πάει από ‘κει και θα κάνει το μαγαζί καλοκαιρινό.

Μέσα σε αυτό το καταπληκτικό κλίμα αγαστής συνεργασίας με τον κύριο Σάκη έμαθα ότι: τα τακάκια τα ‘χω ρημάξει, τα λάδια ήταν στο τσακ, ότι η κόντρα Γκαγκάκη-Θεοφάνους είναι στημένη για τηλεθέαση, ότι ένας τρόμπας-κατασκευαστής μεζονετών στο Γέρακα του χρωστάει λεφτά απ’ το σέρβις στο Cayenne, γι’ αυτό θέλει να μου ανοίξει μητρώο στο κομπιούτερ και να του δώσω τα μισά λεφτά προκαταβολή, αλλά πού να ξέρει πόσο θα πάει το μαλλί...

Θα ανοίξει τον «ασθενή», εν προκειμένω τον τρακαρισμένο προφυλακτήρα και θα δει, όπως χαρακτηριστικά είπε «τι θα του βγάλει».