5 σύντομα tips πριν την αγορά laptop

5-tips-prin-tin-agora-laptop

Με βάση τη δική μας εμπειρία σκεφτήκαμε να μοιραστούμε μαζί σας στα γρήγορα πέντε χαρακτηριστικά που κατά τη γνώμη μας θα πρέπει να σας απασχολήσουν όταν έρθει η ώρα να αγοράσετε το καινούριο σας laptop.

Χαρακτηριστικά: Μην κοιτάτε να αγοράσετε τον υπολογιστή με τον ταχύτερο επεξεργαστή. Συνήθως, αγοράζοντας ένα μηχάνημα που έχει ισορροπία στα χαρακτηριστικά του είναι πολύ καλύτερα από κάποιο άλλο που έχει τον τελευταίο επεξεργαστή αλλά πχ μικρή μνήμα, ή ενσωματωμένη κάρτα γραφικών κλπ.

Δομή και εμφάνιση: Πριν αποφασίσετε να προβείτε στην οποιαδήποτε αγορά, αρχικά σκεφτείτε καλά πού πρόκειται αν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή σας. Αν ταξιδεύετε πολύ φροντίστε να δώσετε ιδιαίτερη έμφαση στο βάρος του μηχανήματος και το μέγεθος της οθόνης, ενώ αν πρόκειται να το χρησιμοποιείτε ως επί το πλείστον στο σπίτι, τότε μπορείτε κάλλιστα να κοιτάξετε για πιο βαριά laptop  με λογικά καλύτερη απόδοση, βοηθώντας σας να εκτελείται πιο γρήγορα τις διεργασίες.

Μπαταρία: Η μπαταρία είναι πολύ σημαντικό στοιχείο, ιδιαίτερα για τα άτομα που μετακινούνται διαρκώς λόγω εργασίας ή έστω λόγω ψυχαγωγίας. Επομένως αν ανήκετε σε αυτές τις δύο κατηγορίες ανθρώπων, τότε φροντίστε να δώσετε ιδιαίτερη βάση σε τούτο το χαρακτηριστικό, γιατί κυριολεκτικά θα σας γλιτώσει από διάφορα ευτράπελα Είναι κρίμα να είστε εν κινήσει στο δρόμο, και να θέλετε να εργαστείτε για ένα δίωρο και παράλληλα να ψάχνετε για πρίζα ούτως ώστε να φορτίσετε το μηχάνημα.

Τιμή και budget: Πριν καν αρχίσετε να ψάχνετε, είναι απαραίτητο πρωτίστως να θέσετε ένα ανώτατο και ένα κατώτατο όριο τιμής στην αγορά σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποκλείσετε αυτόματα κάποια πολύ εντυπωσιακά μοντέλα τα οποία απλά θα καταναλώσουν το χρόνο σας, αφού δεν έχετε τα χρήματα να τα αποκτήσετε. Επιπλέον, μην λησμονείτε τον βασικό κανόνα αναφορικά με όλες τις αγορές που σχετίζονται με το γεγονός ότι το φτηνό συνήθως στο τέλος θα σου βγει πιο ακριβά, λόγω προβλημάτων και ξόδεμα χρημάτων για την επισκευή του.

Λοιπά χαρακτηριστικά: Σκεφτείτε αν χρειάζεστε οπωσδήποτε κάποια extra χαρακτηριστικά όπως πολλές θύρες usb, card reader κλπ, ανάλογα με περιφερειακές συσκευές που έχετε ήδη στο σπίτι. Σκεφτείτε να αγοράσετε το laptop των ονείρων σας να έχει μόνο 3 θύρες usb…

Bonus: Μην λυπάστε το ψάξιμο. Μπορείτε να επισκεφθείτε το πολυκατάστημα της περιοχής σας για να αγγίξετε από κοντά τα προϊόντα αλλά μην λησμονήσετε πριν κάνετε την αγορά να ψάξετε για καλύτερες τιμές σε σελίδες όπως το skroutz ή το bestprice. Μπορεί να κερδίσετε μέχρι και εκατοντάδες ευρώ.