Μηχανή για παγωτό. Τι προσέχουμε και τι επιλέγουμε

michani-gia-pagoto-ti-prosechoume-kai-ti-epilegoume

Προφανώς δεν είναι μυστικό ότι το παγωτό αποτελεί το πλέον αγαπημένο έδεσμα για μικρούς και μεγάλους κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, και για ορισμένους, ακόμη και το χειμώνα. Τρώγεται ευχάριστα και προσφέρεται σε διάφορες γεύσεις. Το παγωτό μπορεί να είναι είτε παγωτό μηχανής τύπου soft ice, είτε παγωτό βιτρίνας, για παράδειγμα το σκληρό παγωτό. Κάθε τύπος παγωτού έχει το δικό του αγαπημένο κοινό. Η μεγαλύτερη διαφορά ανάμεσα στα 2 παγωτά είναι ότι το παγωτό μηχανής έχει καλύτερη θερμοκρασία, και σαφώς είναι πιο μαλακό από οτι το παγωτό βιτρίνας. Τι χρειάζεται όμως για να προσφέρουμε ένα καλό και ποιοτικό παγωτό στους αγαπημένους μας πελάτες;

Εξοπλισμός για παγωτό μηχανής


Το παγωτό μηχανής προσφέρεται από τις ειδικές παγωτομηχανές που θα έχετε δει σε αρκετά καταστήματα. Η μηχανή για παγωτό συνήθως τοποθετείτε έξω από το κατάστημα, έτσι ώστε να φαίνεται εύκολα από τον κόσμο καθώς είναι πολύ ευδιάκριτη και σήμα κατατεθέν για το παγωτό. Το παγωτό μηχανής συνήθως προσφέρεται σε δυο γεύσεις – κρέμα(βανίλια) και σοκολάτα. Αρκετές μηχανές παγωτού προσφέρουν και την επιλογή του ανάμικτου.

Το παγωτό μηχανής συνήθως σερβίρεται σε χωνάκι και έχει προσιτό κόστος, και πιο συγκεκριμένα προσφέρεται στα 1€ με 2€ για ένα χωνάκι των 100 γραμμαρίων,  καθιστώντας το θελκτικό στο αγοραστικό κοινό που δεν έχει σκοπό να ξοδέψει μεγάλο χρηματικό ποσό για να γευτεί αυτή τη γλύκα.

Η μηχανή για παγωτό είναι εύκολο μηχάνημα, με εύκολη συντήρηση. Συνήθως συνοδεύεται από βίντεο λειτουργίας που δείχνουν αναλυτικά τη λειτουργία, τη συντήρηση και το καθάρισμά της. Με τη σωστή συντήρηση, η μηχανή παγωτού θα σας βγάλει αρκετά χρόνια λειτουργίας!

Εξοπλισμός εστίασης για καταστήματα παγωτού


Πέρα από τη μηχανή παγωτού soft ice, υπάρχει και το παγωτό βιτρίνας. Για να γίνει και να συντηρηθεί το παγωτό βιτρίνας, χρειάζεται η παγωτομηχανή παραγωγής παγωτού, η βιτρίνα παγωτού καθώς και εξτρά περιφερειακός εξοπλισμός εστίασης όπως shock freezer, καταψύκτες συντήρησης παγωτού, κ.λπ. Μια εταιρεία εξοπλισμού εστίασης θα σας δώσει τις καλύτερες επιλογές γύρω από τον εξοπλισμό που χρειάζεστε.

Βιτρίνες παγωτού


Οι βιτρίνες παγωτού χωρίζονται σε δυο βασικές κατηγορίες – βιτρίνες βεβιασμένης ψύξης και βιτρίνες στατικής ψύξης. Οι μεν πρώτες είναι βιτρίνες που διατηρούν το παγωτό φρέσκο και μαλακό για αρκετό διάστημα, ενώ οι βιτρίνες στατικής ψύξης είναι βιτρίνες που μέσα σε λίγο διάστημα σκληραίνουν το παγωτό αρκετά. Για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, σας προτείνουμε τις βιτρίνες βεβιασμένης ψύξης.

Παγωτομηχανές παραγωγής


Οι παγωτομηχανές παραγωγής παγωτού συμβάλλουν ώστε να γίνει παραγωγή του παγωτού και έπειτα να συντηρηθεί στην βιτρίνα παγωτού για να σερβιριστεί στους πελάτες. Οι καλύτερες παγωτομηχανές παραγωγής είναι οι Ιταλικές. Παράγουν γύρω στα 5kg παγωτό κάθε όγδοο κύκλο! Πριν την απόφασή σας για οποιοδήποτε εξοπλισμό εστίασης, μιλήστε με τις διάφορες εταιρείες του χώρου. Αυτές θα σας δώσουν και τις καλύτερες δυνατές λύσεις και επιλογές.