Ορθοδοντική Διόρθωση με Αόρατα Σιδεράκια

orthodontiki-diorthosi-me-aorata-siderakia

Τα σιδεράκια χρησιμοποιούνται ευρέως σε ολόκληρο τον κόσμο στο πλαίσιο της ορθοδοντικής θεραπείας. Χρησιμοποιούνται ως βοήθεια ώστε να μετακινηθούν τα δόντια στη σωστή θέση εντός του στόματος. Μάλιστα, τα σιδεράκια δεν κάνουν ηλικιακές διακρίσεις καθώς όπως θα παρατηρήσουμε φοριούνται από ανθρώπους όλων των ηλικιών. Κανονικά, το χρονικό διάστημα που καλείται να φορέσει ένας ασθενής σιδεράκια ανέρχεται στα δύο χρόνια. 

Αν δε η διόρθωση που απαιτείται είναι μικρής κλίμακας, τότε τα σιδεράκια μπορούν να αφαιρεθούν ακόμη και ύστερα από δώδεκα μήνες. Οι οδοντίατροι χρησιμοποιούν συγκεκριμένο μηχανισμό που συμβάλλει στην ευθυγράμμιση της γνάθου, ενώ μετά το πέρας της θεραπείας η αισθητική αξία των δοντιών είναι αισθητά αναβαθμισμένη.

Με την πάροδο των χρόνων, τόσο οι νέοι όσο και οι ενήλικες άρχισαν να κουράζονται με την ιδέα του να χρησιμοποιήσουν μεταλλικά σιδεράκια. Άλλωστε, προκαλούν έντονη δυσφορία και οπτικά δεν είναι ό,τι πιο ελκυστικό. Εξαιτίας αυτού του λόγου δεν θεωρούνται πολύ δημοφιλή στις μέρες μας.

Τα τελευταία χρόνια όμως έχουν συντελεστεί πολλές πρόοδοι στο πεδίο της ορθοδοντικής. Αυτές οι θετικές μεταβολές διευρύνουν τις διαθέσιμες επιλογές για την ορθοδοντικές διορθώσεις. Έτσι, θα παρατηρήσουμε ότι η ευθυγράμμιση των δοντιών είναι πλέον εφικτή χάρη στα αόρατα σιδεράκια. Τα αόρατα σιδεράκια επιτελούν τις ίδιες λειτουργίες με τα μεταλλικά σιδεράκια με την ουσιώδη όμως διαφορά ότι υπερέχουν από αυτά. Τα αόρατα σιδεράκια κατασκευάζονται από διαφανές κεραμικό υλικό και το χρώμα τους παραπέμπει σε εκείνο των δοντιών. Αυτή η καινοτομία είναι που έχει δώσει νέα πνοή και ελπίδα στους ασθενείς.

Οι εξελίξεις στις ορθοδοντικές τεχνικές με στόχο την επίλυση του προβλήματος της ευθυγράμμισης των δοντιών, επιτρέπουν σε εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Τα αόρατα σιδεράκια κατασκευάζονται από διαφανή και άνετα υλικά που ο χρήστης δεν πρόκειται να αντιμετωπίζει καμία δυσφορία όταν τα φορά. Καθώς κανείς δεν πρόκειται να καταλάβει ότι φοράτε σιδεράκια, δεν πρόκειται να νιώσετε ποτέ αμήχανα και τα δόντια σας θα ισιώσουν τέλεια.