Τρία σφάλματα στη μόδα προς αποφυγή

tria-sfalmata-sti-moda-pros-apofygi

Tα λάθη στην μόδα που αναφέρονται εδώ δεν είναι τα συνηθισμένα και κλασσικά, αλλά μια ενδιαφέρουσα συλλογή από don’ts που ακόμη και οι πάντοτε καλοντυμένοι μπορεί μερικές φορές να ξεχνούν. Είναι αυτή η λεπτή γραμμή που χωρίζει τους καλά ντυμένους από τους πραγματικά εντυπωσιακούς και στυλάτους και κάτι που, ελπίζω, θα μας βοηθήσει όλους να ανακαλύψουμε το πώς μπορούμε να φτάσουμε την τελειότητα. Ας μιλήσουμε για βελτιώσεις στο στυλ, και στη συνέχεια, να ρίξουμε φως στα μεγαλύτερα λάθη της μόδας προς αποφυγή!

Χρώματα που δεν κολακεύουν


Χρώματα και τόνοι δέρματος, σαφώς και ξέρετε την σημασία τους! Αλλά γιατί νομίζω ότι είναι ένα από τα λάθη της μόδας προς αποφυγή εάν θέλετε πραγματικά να φαίνεστε τέλειες; Απλά και μόνο επειδή το λάθος χρώμα (ανεξάρτητα από το πόσο μοδάτο είναι) μπορεί να μην σας κολακεύει ή ακόμη και να επηρεάζουν τον τόνο του δέρματός σας με έναν πραγματικά έντονο τρόπο, κάνοντας σας να φαίνεστε πολύ πορτοκαλί, πολύ κίτρινες πολύ ροζ ή ακόμη και πράσινες! Εάν έχετε ζεστό τόνο δέρματος και βαμμένα ξανθά μαλλιά, μπορεί να ανακαλύψετε ότι το κόκκινο κάνει τα μαλλιά σας να φαίνονται κίτρινα και δίνει ένα άσχημο μαύρισμα στην εμφάνισή σας. Αυτοί είναι οι δύσκολοι κανόνες … όλοι θα πρέπει να κάνουν το καλύτερό τους για να βρουν το τέλειο χρώμα τους.

Το κόλλημα σε λίγα βασικά χρώματα


Η αδερφή μου το κάνει αυτό όλη την ώρα! Θα βρει ένα τέλειο outfit που είναι εντελώς μπεζ ή μαύρο ή καφέ! Και εννοώ εντελώς – απο το κεφάλι μέχρι τα νύχια, ακόμη και τα παπούτσια και αξεσουάρ! Την κάνει να φαίνεται μέτρια, κάτι που σίγουρα δεν είναι. Ακούγεται γνώριμο;  Λοιπόν, καιρός να κάνουμε κάτι για αυτό! Μόλις βρείτε τα χρώματα που δείχνουν ωραία πάνω σας, παίξτε μαζί τους. Βάλτε κάτι σε κόκκινο ή πράσινο για να κάνετε το μπεζ ντύσιμο σας πιο ενδιαφέρον, φορέστε καφέ της σοκολάτας με κάτι κίτρινο της μουστάρδας, πορτοκαλί ή ακόμα και δαμασκηνί. 

Το πετρόλ είναι επίσης ένα υπέροχο, άκρως ασυνήθιστο χρώμα που μπορεί να αναμιχθεί και να συνδυαστεί με πολλά άλλα. Ακούγεται πολύ περίπλοκο; Αυτό ακριβώς λέει η αδερφή μου! Αν ανησυχείτε ότι θα φαίνεστε σαν κλόουν, κάντε το επόμενο καλύτερο πράγμα – προσθέστε αξεσουάρ! Για τα μαύρα ρούχα είναι πολύ εύκολο, το μόνο που έχετε είναι να βάλετε ένα ζευγάρι παπούτσια σε έντονο χρώμα και να προσθέσετε κάποια έντονα κοσμήματα. Όσο για όλα τα άλλα ρούχα, δοκιμάστε αυτό, επιλέξτε αξεσουάρ σε έντονα συμπληρωματικά χρώματα αν πρόκειται για ένα σκοτεινό μονόχρωμο outfit ή δοκιμάστε σκοτεινά, βαθιά χρώματα αν πρόκειται για ένα ελαφρύ μονόχρωμο ντύσιμο.

Η αλλαγή του στυλ κοστίζει


Το να κάνετε μια αλλαγή δεν σημαίνει να πάρετε μια νέα ντουλάπα και αν αυτό είναι που σας έχει σταματήσει από το να ακολουθήσετε την καρδιά σας, πραγματικά θα πρέπει να ξεχάσετε αυτό το λάθος της μόδας. Η διαμόρφωση του προσωπικού στυλ είναι μια διαδικασία, οπότε, ναι, θα πρέπει να γίνει σιγά-σιγά. Εξετάστε την ντουλάπα σας προσεχτικά και διαλέξτε κλασσικά κομμάτια, όπως τζιν, μπλουζάκια, πουκάμισα και πουλόβερ. Αυτά θα είναι η βάση του στυλ σας, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να τα έχετε υπόψη σας κάθε φορά που πάτε για ψώνια. Αγοράστε ένα ζευγάρι μπότες με χοντρά τακούνια και τα τζιν σας και τα πουλόβερ σας θα μεταραπούν από casual σε κομψά και…

Tα λάθη στην μόδα που αναφέρονται εδώ δεν είναι τα συνηθισμένα και κλασσικά, αλλά μια ενδιαφέρουσα συλλογή από don’ts που ακόμη και οι πάντοτε καλοντυμένοι μπορεί μερικές φορές να ξεχνούν. Είναι αυτή η λεπτή γραμμή που χωρίζει τους καλά ντυμένους από τους πραγματικά εντυπωσιακούς και στυλάτους και κάτι που, ελπίζω, θα μας βοηθήσει όλους να ανακαλύψουμε το πως μπορούμε να φτάσουμε την τελειότητα. Ας μιλήσουμε για βελτιώσεις στο στυλ, και στη συνέχεια, να ρίξουμε φως στα μεγαλύτερα λάθη της μόδας προς αποφυγή!