Τεχνικές Για Προώθηση Ιστοσελίδας Στο Διαδίκτυο

technikes-gia-proothisi-istoselidas-sto-diadiktyo


Τεχνικές Για Προώθηση Ιστοσελίδας Στο Διαδίκτυο. Μια ιστοσελίδα σήμερα, όσο ωραίο design και λειτουργική να είναι, αν δεν έχει επισκεψιμότητα και καθημερινούς καινούργιους επισκέπτες, θεωρείτε στην ουσία «νεκρή». Τι νόημα έχει να φτιάξετε μια ιστοσελίδα όταν δεν θα έχει καθόλου επισκέπτες ώστε να την δουν και να ενημερωθούν για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας;

Καταλαβαίνουμε πόσο σημαντική είναι η προώθηση ιστοσελίδων στο διαδίκτυο καθώς μόνο έτσι εξασφαλίζεται ότι μια ιστοσελίδα θα είναι πετυχημένη και θα ενεργούς επισκέπτες που ενδιαφέρονται για τα προϊόντα της. Πως όμως γίνεται μια προώθηση ιστοσελίδας στο διαδίκτυο; Τι τρόποι υπάρχουν; Πάμε να τα δούμε όλα αναλυτικά..

Προώθηση ιστοσελίδων και SEO

Ο πρώτος τρόπος προώθησης αφορά το γνωστό σε όλους μας SEO (search engine optimization) ή αλλιώς βελτιστοποίηση ιστοσελίδων. Με τις κατάλληλες τεχνικές θα πρέπει η ιστοσελίδα να ανέβει στα οργανικά αποτελέσματα της Google καθώς και όλων των μηχανών αναζήτησης έτσι ώστε να εμφανίζεται ψηλά και να προσελκύει επισκέπτες.

Όσο πιο ψηλά βρίσκεται μια ιστοσελίδα στο Google, τόσο περισσότερους επισκέπτες θα έχει στα οργανικά της αποτελέσματα. Για μια αποτελεσματική προώθηση ιστοσελίδας χρειάζονται αρκετές τεχνικές και μεγάλη εμπειρία από την εταιρεία marketing που θα αναλάβει την καμπάνια της ιστοσελίδας σας.

Η επιλογή της εταιρείας θα πρέπει να γίνει με κριτήρια προηγούμενες εργασίες – case studies, καθώς και τι τεχνικές θα ακολουθήσει. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προώθηση ιστοσελίδων στο Google θα πρέπει να απευθυνθείτε στις εξειδικευμένες εταιρείες marketing που προσφέρουν ακριβώς αυτές τις υπηρεσίες.

Όλες οι τεχνικές προώθησης SEO θα πρέπει να είναι «καθαρές» – δηλαδή όχι blackhat ή απαγορευμένες από την Google. Διάφορες ελληνικές εταιρείες που έχουν μεγάλη εμπειρία σε αυτό το χώρο εκτελούν με επιτυχία καμπάνιες μάρκετινγκ και προώθησης ιστοσελίδων SEO με εγγύηση αποτελέσματος και πληρωμή κατά το αποτέλεσμα.

Google Adwords

Το Google adwords αφορά τις πληρωμένες διαφημίσεις τη Google – δηλαδή τα websites που πληρώνουν ανά κλικ ή ανά εμφάνιση ώστε να βρίσκονται στα αποτελέσματα της Google πάνω πάνω, κάτω ή στα πλάγια ως sidelinks.

Εδώ η εμφάνιση εξαρτάται από την ποιότητα της διαφήμισης σε συνδυασμό με ποσό που θέλει να πληρώσει κάθε ιστοσελίδα. Δηλαδή όσο μεγαλύτερο το διαφημιστικό budget, τόσα περισσότερα κλικς θα πάρει η διαφήμιση (όμως αντίστοιχα θα αυξηθεί και το κόστος).

Google adwords καμπάνιες τρέχουν σχεδόν όλες οι διαφημιστικές εταιρείες καθώς απαιτεί ελάχιστη τεχνογνωσία και είναι μια σχετικά εύκολη διαδικασία – καμία σχέση με το seo και την προώθηση μιας ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

Αν θέλετε να τρέξετε μια google adwords καμπάνια για βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα παρά μια μακροπρόθεσμη SEO καμπάνια, βεβαιωθείτε ότι επιλέξατε μια εταιρεία με πιστοποίηση από την Google.

Social Media

Τα Social media μπήκανε στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια και έχουν αναπτυχθεί ραγδαία. Πλέον προσφέρουν πολλές επιλογές διαφήμισης όπως άμεση στόχευση στο κοινό που μας ενδιαφέρει, επιλογή διαφήμισης ανάλογα με το φύλο που μας ενδιαφέρει και την ηλικία του, και άλλα πολλά. Οι καμπάνιες στα social media είναι εύκολα διαχειρίσιμες όμως μια εταιρεία με εμπειρία στο χώρο θα σας αποφέρει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα με το χαμηλότερο κόστος.

Μεγάλη σημασία σε μια καμπάνια marketing , είτε αυτή αφορά υπηρεσίες SEO είτε Social Media, είναι το ROI. Αυτός ο δείκτης μας δείχνει πόσα ευρώ επιστροφή έχουμε για κάθε 1 ευρώ που δαπανάμε στη διαφημιστική μας προβολή. Για παράδειγμα εάν επενδύσαμε 10.000€ σε διαφημιστική προβολή και τα έσοδα από αυτήν την καμπάνια ήταν 15.000€ τότε το ROI είναι 50% σε αυτήν την περίπτωση.

Η φόρμουλα που μας αποδίδει το ROI είναι Έσοδα επένδυσης και κόστος επένδυσης. Δηλαδή όσο μεγαλύτερο το ROI τόσο πιο κερδοφόρα θα είναι η επένδυση που θα κάνετε τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Τι μπορείτε να κάνετε μόνος σας χωρίς κόστος

Όλα τα παραπάνω προαπαιτούν φυσικά κάποια επένδυση άρα και αυξημένο κόστος. Εάν θέλετε να εφαρμόσετε βασικά πράγματα στην ιστοσελίδα σας ώστε με μερικές αλλαγές να δείτε αυξημένη επισκεψιμότητα, τότε θα πρέπει να αρχίσετε το διάβασμα! Υπάρχουν αρκετά marketing blogs όπου θα σας καθοδηγήσουν στα πρώτα βήματα του digital marketing.

Ξεκινήστε το διάβασμα και εφαρμόστε όσο το δυνατόν περισσότερες τεχνικές στην ιστοσελίδα σας ώστε να την δείτε να ανεβαίνει και να αυξάνει την επισκεψιμότητά της!