Ακόμα και τώρα, αποφασίζουν και διατάζουν;

akoma-kai-tora-apofasizoun-kai-diatazoun

Οφείλω να διευκρινίσω ότι δεν έχω διασταυρώσει, απολύτως, τη σχετική πληροφορία. Γνωρίζω τις διαδικασίες και το ότι η Φραγκφούρτη έχει δικαιοδοσίες επί των τραπεζών. Έχει και επί προσώπων, δυστυχώς! Υπάρχει, όμως ένα μεγάλο αλλά, που πρέπει άμεσα η χώρα, η κυβέρνηση, να λάβει πολύ σοβαρά υπόψη της, κυρίως όσοι έχουν εκ θέσεως την ευθύνη...

Και εξηγούμε, ευθύς αμέσως. Έμαθα, λοιπόν, ότι δεν εγκρίθηκε από τον Ενιαίο Μηχανισμό Εποπτείας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (Single Supervisory Mechanism - SSM) η τοποθέτηση του Γιώργου Μιχελή στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου (CEO) της Εθνικής Τράπεζας. Τη σχετική πληροφορία φέρεται να έχουν επιβεβαιώσει και τραπεζικοί και κυβερνητικοί παράγοντες.

Προσέξτε, όμως. Ο SSM ενέκρινε την τοποθέτηση της Λούκας Κατσέλη στη θέση της προέδρου της Εθνικής, ωστόσο για να αναλάβει καθήκοντα, θα πρέπει ο Μηχανισμός Ενιαίας Εποπτείας να εγκρίνει το νέο πρόσωπο, που θα προτείνει η κυβέρνηση για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής!

Σας είπα ότι, οι διαδικασίες που έχουν ενεργοποιηθεί, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής εποπτείας των τραπεζών, είναι γνωστές. Αλλά, εδώ πρόκειται για ''καψώνι'', αν δεν υπήρχε κάποιο ουσιαστικό κώλυμα, το οποίο - όπως τουλάχιστον προκύπτει από τις πρώτες πληροφορίες - δεν υπήρχε.

Τότε; Ποιός είναι ο πραγματικός λόγος;

Επειδή πολλά και διάφορα φτάνουν και στα δικά μου αυτιά, επιφυλάσσομαι, για ένα πλήρες ρεπορτάζ, όσο πιό σύντομα γίνεται (λόγω τριημέρου) και ακριβώς επειδή το θέμα θεωρώ ότι έχει πολλές αθέατες και προφανώς σοβαρές διαστάσεις, με απροσδόκητα πολλά και ενδιαφέροντα πρόσωπα, που φέρονται ως εμπλεκόμενα...

Μήπως, ακριβώς στα προαναφερόμενα της τελευταίας παραγράφου, βρίσκεται και η ουσία του «αλλά»;