Κάθε φορά που πλησιάζει η πρεμιέρα του νέου Τζέιμς Μποντ

kathe-fora-pou-plisiazei-i-premiera-tou-neou-tzeims-bont

Ξέρετε το όνομα του: Τον επόμενο μήνα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες ο αρχηγός. Το γιορτάζουμε με έναν Έλληνα «κακό» σε πρώτη παγκόσμια προβολή!

Κάθε φορά που πλησιάζει η πρεμιέρα του νέου Τζέιμς Μποντ «φτιάχνομαι» σαν παιδάκι που μετράει τις μέρες μέχρι να έρθει ο Άγιος Βασίλης. Γεμίζω το google με όλες τις πιθανές λέξεις κλειδιά που έχουν σχέση με τον τιτάνιο Τζέιμς. Μπαίνω πρωί βράδυ στο youtube και χαζεύω trailers, με τον ενθουσιασμό του έφηβου που ανακάλυψε τον έρωτα. Παραγγέλνω βιβλία από το Amazon με το κιλό. Έχω βέβαια το τέλειο άλλοθι, τη δουλειά μου. Μπορεί στη νέα ταινία να μην εμφανίζεται ο Q, μπορεί ο Μποντ να μη συστήνεται «my name is Bond, James Bond», όμως τo Niata.Net είναι για μια ακόμα φορά αποκλειστικός χορηγός επικοινωνίας του 007 στην Ελλάδα. Ε, μην τα ισοπεδώσουμε και όλα: Tο συλλεκτικό τεύχος Νοεμβρίου θα είναι αφιερωμένο, εξ ολοκλήρου, στο μύθο του Μπoντ, από τις γυναίκες ως τα αυτοκίνητα και από το στυλ ως τη γαστρονομία.

Ένα βράδυ, πριν φύγουμε για διακοπές, χάζευα στον υπολογιστή ψάχνοντας να βρω αν ο Μπoντ θα φοράει Tom Ford (ισχύει), αν η Amy Winehouse θα λέει το τραγούδι (δυστυχώς όχι) και αν ο Ντάνιελ Κρεγκ θα είναι λιγότερο μπετατζής και πιο σαμπανιζέ (αυτό παίζεται). Ξαφνικά, το μάτι μου έπεσε σε ένα ελληνικό όνομα στο cast: «Kassianides». Οκέι, δεν τον είχα ακούσει ποτέ μου. Δεν ήταν, ας πούμε, ο Γιώργος Βογιατζής που έπαιξε στο «Φράντικ» του Πολάνσκι ούτε ο Τίτος Βανδής που ήταν ερωτευμένος με την προβατίνα στο «Όλα όσα Θέλατε να Μάθετε για το Σεξ» του Γούντι Άλεν. Δεν ήταν καν ο Κώστας Σόμμερ που κάνει καριέρα στο εξωτερικό στα χνάρια του Αλέξη Μινωτή, όπως με ενημερώνει το δελτίο του Σταρ.

Βρήκα βέβαια τα στοιχεία του Κασσιανίδη και τον πήρα τηλέφωνο. Εκείνος, με τζέιμσμποντική ετοιμότητα και χολιγουντιανό επαγγελματισμό μπήκε σε ένα αεροπλάνο και ήρθε στην Αθήνα για να φωτογραφηθεί για ένα γνωστό περιοδικό. Κύριοι, υποδεχτείτε τον Σάιμον Κασσιανίδη, έναν από τους 22 «κακούς» της 22ης ταινίας Τζέιμς Μποντ!

Ο Σάιμον υποδύεται τον σκοτεινό τύπο «Yusef» στη νέα ταινία. Ίσως θυμάστε ότι στο τέλος του «Casino Royale», η Eva Green βρίσκεται στον πάτο της θάλασσας, με ένα μυστηριώδες μενταγιόν στο λαιμό. Ποιος της το είχε δώσει, τι συμβόλιζε και κυρίως γιατί πέθανε ο έρωτας του 007; Σωστά μαντέψατε. Στο τέλος του «Quantum of Solace» ο Ντάνιελ Κρεγκ θα πάρει την εκδίκησή του από το πατριωτάκι μας...