Charles Joly: WORLD CLASS Bartender of the Year

charles-joly-world-class-bartender-of-the-year

Πραγματικά νιώθω φοβερό δέος από το γεγονός. Ξέρω ότι ακούγεται πολύ κλισέ, αλλά το να στέφεσαι ως ο 2014 είναι σαν ένα όνειρο, περιμένω από στιγμή σε στιγμή να ξυπνήσω. Οι υπόλοιποι φιναλίστ αποτελούν τους καλύτερους bartender στον κόσμο αυτή τη στιγμή, οπότε το να διαλέξουν οι κριτές εμένα για νικητή, είναι απίστευτο», δήλωσε ο Joly μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: Χρειάστηκε να περάσει μια ολόκληρη εβδομάδα γεμάτη σκληρό ανταγωνισμό ώστε ο bartender Charles Joly από τις ΗΠΑ να καταφέρει να φτάσει στην κορυφή. Μια διαδρομή καθόλου εύκολη καθώς έπρεπε πρώτα να ξεπεράσει 47 από τους καλύτερους mixologist από όλο τον κόσμο. Όπως είπε και ο ίδιος ο Charles, bartender του «The Aviary» bar που βρίσκεται στο Σικάγο- για αυτή του την εμπειρία: «Αυτό το ταξίδι δεν ξεκίνησε την εβδομάδα του τελικού διαγωνισμού του WORLD CLASS, ούτε πέρσι που δήλωσα συμμετοχή στο διαγωνισμό. Ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν, όταν άρχισα να δουλεύω σε ένα τοπικό μπαρ. Οι γεύσεις, οι μυρωδιές, οι ήχοι, οι τεχνικές, η ιστορία, το θεατρικό κομμάτι –με έκαναν να διαπιστώσω ότι δεν θέλω απλά να δημιουργήσω άλλο ένα ποτό. Δημιουργώ ποτά από την καρδιά μου και με γεμίζει πραγματικά χαρά το να βλέπω τους πελάτες μου χαρούμενους. Οι δυνατότητες που έχει ένας bartender είναι άπειρες, όχι μόνο όσον αφορά στην καριέρα, αλλά και στις δημιουργίες του».

Ο Charles είναι πλέον ο έκτος bartender που έχει διακριθεί με τον τίτλο του WORLD CLASS Bartender of The Year, ακολουθώντας τα βήματα μεγάλων προσωπικοτήτων του mixology που επηρέασαν την παγκόσμια κουλτούρα του cocktail, συμπεριλαμβανομένων των David Rios, Tim Philips, Manabu Ohtake, Erik Lorincz και Αριστοτέλη Παπαδόπουλο. Έτσι, ο Αμερικανός bartender θα είναι πλέον ο διεθνής ambassador για το Diageo Reserve WORLD CLASS, ένας ρόλος που θα τον κάνει να ταξιδέψει τον κόσμο, εκπαιδεύοντας και εμπνέοντας νέα ταλέντα, ενώ ταυτόχρονα θα αναπτύσσει και τις δικές του γνώσεις και ικανότητες μέσα από τις διαφορετικές γεύσεις και τεχνικές που θα γνωρίζει.

Ο επόμενος Παγκόσμιος Τελικός του WORLD CLASS θα πραγματοποιηθεί στο Κέιπ Τάουν της Αφρικής. Μια πανέμορφη πόλη που έχει οριστεί ως ένας από τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς από τους The New York Times. Μέχρι τότε όμως εσείς μπορείτε να ενημερώνεστε συνεχώς μέσα από: το Definitivedrinkingguide.com στο tumblr, από τη σελίδα www.facebook.com/worldclass στο Facebook και από το @worldclass και το hashtag #WORLDCLASS14 στο Twitter.