Φιλία - Έρωτας: 0-1

filia-erotas-0-1


Αληθινή ιστορία γραμμένη από αναγνώστη του ιστότοπου μας.

Αν είσαι μοναχοπαίδι, όπως εγώ, δεν έχεις άλλη επιλογή από το να πιστεύεις, και να υπερασπίζεσαι, ακράδαντα πως «οι φίλοι είναι τα αδέρφια που διαλέγουμε». Βρήκα μια κοπέλα που ταιριάζαμε απίστευτα. Μαζί σε όλα. Ίδιο πρόγραμμα στο γυμναστήριο, μαζί στις εξόδους, στις διακοπές. Φιλία σε 24ώρη βάση. Ένιωσα πως η ζωή με ανταμείβει για την αδερφή που δεν μου έστειλε.

Τι κι αν ήμουν 25; Εγώ πίστευα στην αληθινή φιλία, στη φιλία που κρατάει μέχρι τα βαθιά γεράματα. Μέσα στα μεγαλεπήβολα σχέδιά μας ήταν η μία να παντρέψει την άλλη, τα παιδιά μας να κάνουν παρέα και -λογική απόληξη των πραγμάτων- να πρωταγωνιστήσουμε σε κάποια διαφήμιση του Βιτάμ.

Στα όνειρά μου για το ευοίωνο μέλλον παρέλειψα να σκεφτώ τι θα γινόταν αν κάποια από τις δυο μας ξαφνικά ερωτευόταν. Αλλά και πάλι πόσο δυνατός θα ήταν αυτός ο έρωτας για να επισκιάσει τη υπερ-τέλεια (όπως πίστευα) φιλία μας;

Δυστυχώς ο χρόνος με διέψευσε και μόλις εκείνη κεραυνοβολήθηκε εγώ μπήκα σε δεύτερη μοίρα. Όλος ο κόσμος της έγινε ο Δ. και ακολούθησε μια σειρά απαγορεύσεων που η «φίλη» μου αποφάσισε να τηρήσει πιστά.

Οι καφέδες μας απέκτησαν χρονόμετρο, τα ποτά κόπηκαν μαχαίρι και ο λογαριασμός της στο facebook απέκτησε ξαφνικά δυο χρήστες που ζούσαν ένα μεγάλο έρωτα. Όσο εγώ παρέμενα ελεύθερη, ήμουν η κακή επιρροή και αναγκασμένη να βλέπω τη φίλη μου στα κλεφτά, στα κενά που ο φίλος της ήταν στο γυμναστήριο ή στη δουλειά.

Όταν τόλμησα να ανοίξω συζήτηση διερωτώμενη «που θα πάει αυτή η κατάσταση;» εκτός από ζηλιάρα, πληροφορήθηκα πως δεν έχω ιδέα από σχέσεις για αυτό δεν καταλαβαίνω. Και τι γίνεται όταν οι άνθρωποι δεν επικοινωνούν; Απομακρύνονται.

Και μένεις να αναρωτιέσαι αν μπορεί να υπάρξει φιλία χωρίς έρωτα, έρωτας χωρίς φιλία. Και αν πρέπει, βρε αδερφέ, να ψάχνω για single friends που δεν έχουν περιορισμούς και προτεραιότητες.

Λένε πως ποτέ δεν είναι αργά για να κάνεις νέους φίλους. Σίγουρα. Αλλά πάντα θα υπάρχει πόνος για τους παλιούς. Νοσταλγία για όσα έζησες, όσα έχασες και όσα δεν μπόρεσες να διορθώσεις. Δεν είναι η προδοσία που πονάει, αλλά η μάχη που πίστευες πως θα κερδίσεις. Η μάχη να αποδείξεις πως η δική σας σχέση είναι μοναδική, πως εσένα οι άνθρωποι δεν θα σε πληγώσουν.