Etched Traumas

etched-traumas

Στην Etched Traumas τη στιγμή αυτή υπάρχουν artists από Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Ντουμπάι, Ρωσία, Λουξεμβούργο, Τουρκία, Βενεζουέλα, Η.Π.Α, Πορτογαλία, Ολλανδία, Σουηδία, Σερβία, Σλοβενία, Καναδά, Γαλλία και Αγγλία.

Στο σημερινό άρθρο μεταφερόμαστε προς τα δικά μας μέρη και πιο συγκεκριμένα την Αθήνα. Θα ασχοληθούμε με netlabel αυτή τη φορά, πράγμα που δεν έχουμε κάνει στο παρελθόν.

Το όνομα αυτού είναι Etched Traumas, εμπνευστής του όλου εγχειρήματος είναι ο BroodingSideOfMadness. Η συγκεκριμένη δισκογραφική με μία λέξη θα χαρακτηριζόταν ως ambient. Με μία ματιά όμως στο υλικό του label, μπορεί κάποιος να βρει μουσικές όπως noise, electro, experimental, breakbeat και πάρα πολλές ακόμη.

H Etched Traumas ξεκίνησε το 2011 με αρκετή δουλειά και ψάξιμο καλλιτεχνών από τη μεριά του label. Σιγά σιγά όμως και έπειτα από κάποιες κυκλοφορίες άρχισαν να καταφθάνουν demos από καλλιτέχνες που ήθελαν να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να την κυκλοφορήσουν από την Etched Traumas καθώς πίστευαν πως ταίριαζε απόλυτα με τη δική τους μουσική φιλοσοφία.

Να τονίσουμε πως η πλειοψηφία των καλλιτεχνών είναι από το εξωτερικό και όχι από την Ελλάδα όπως θα νομίζαμε οι περισσότεροι. Φέτος, είναι η τρίτη χρονιά του label και ήδη μετράει 61 κυκλοφορίες στο ενεργητικό του. Φυσικά, η πλειονότητα των κυκλοφοριών είναι σε digital μορφή και όλες είναι διαθέσιμες σε free download. Να σταθούμε λίγο σε αυτό, διότι το θεωρώ πολύ σημαντικό. Το γεγονός δηλαδή πως όλοι όσοι ανήκουν στην οικογένεια της Etched Traumas συνθέτουν μουσική για τη μουσική και τίποτα παραπάνω. Δεν υπάρχει κανένα κέρδος ούτε για τον καλλιτέχνη αλλά ούτε και για το label.

Να δούμε όμως λίγο και πώς λειτουργεί η δισκογραφική μέχρι να φτάσει στην κυκλοφορία ενός album. Το μουσικό κομμάτι είναι καθαρά δουλειά του καλλιτέχνη. Δηλαδή ο ίδιος θα βρει το  studio για να κάνει τις ηχογραφήσεις του, υπάρχουν βέβαια και κάποιοι από αυτούς οι οποίοι μπορεί να έχουν ηχογραφήσει και μέσα σε ένα δωμάτιο. Το artwork του album και κάποιο ενδεχόμενο video το οποίο μπορεί να δημιουργηθεί είναι κομμάτι της δουλειάς του label, το οποίο βέβαια πάντοτε συζητάει τις ιδέες με τον ίδιο τον καλλιτέχνη και ουσιαστικά το τελικό αποτέλεσμα έχει προέλθει από έναν ανοιχτό διάλογο μεταξύ των δυο πλευρών.

Στην Etched Traumas τη στιγμή αυτή υπάρχουν artists από Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Ντουμπάι, Ρωσία, Λουξεμβούργο, Τουρκία, Βενεζουέλα, Η.Π.Α, Πορτογαλία, Ολλανδία, Σουηδία, Σερβία, Σλοβενία, Καναδά, Γαλλία και Αγγλία. Δηλαδή μιλάμε για ένα πολυσυλλεκτικό και πολυπολιτισμικό label με την κοινή αγάπη όλων όμως για τη μουσική και την άποψη πως είναι κάτι το οποίο πρέπει να μοιράζεσαι με το κοινό δίχως κάποιο οικονομικό αντίτιμο.

Για όσους θα θέλατε να ανακαλύψετε την Etched Traumas θα σας πρότεινα για αρχή να ακούσετε την κυκλοφορία για τον εορτασμό των 2 χρόνων λειτουργίας του label, η οποία είναι μία συλλογή με κομμάτια από όλους σχεδόν τους καλλιτέχνες του roster της. Ο τίτλος της συλλογής αυτής είναι “Etched Traumas Vol.1 2011 – 2013 [ET1 – ET24]”. Ακούγοντας αυτό θα μπείτε κατ’ ευθείαν στο νόημα, τη μουσική και την όλη ιδέα της Etched Traumas.

Κλείνοντας, ως είθισται στη στήλη αυτή θα ήθελα να παρουσιάσω της δικές μου πέντε αγαπημένες κυκλοφορίες :

  • N.U.T.E – Damage Room
  • Ambient Blackhearts Division – Arise Noise!
  • Salem:1976 – Backroom Oneiromancy
  • Darkstar83 – Sine Diabolo, Nullus Dominus
  • Martin Hoogeboom – Colony