Οι γυναίκες του σήμερα: Το γράμμα της εβδομάδος

oi-gynaikes-tou-simera-to-gramma-tis-evdomados

Οι γυναίκες του σήμερα

Επειδή όλες οι γυναίκες με μας τους άντρες τα έχουνε θα ήθελα να μιλήσουμε για αυτές έξω από τα δόντια. Γιατί έχουν αλλάξει τόσο πολύ που κοντεύουν να γίνουν άντρες; Τι ζητάνε επιτέλους από εμάς; Γιατί ενώ λένε ότι θέλουν ένα γνήσιο άντρα προσπαθούν να μας βάλουν τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι; Πως να τις έχουμε εμπιστοσύνη αφού είναι συνεχώς δουλειά και βόλτες;

Απάντηση

Είναι αλήθεια ότι έχει αλλάξει πολύ ο ρόλος και η νοοτροπία της γυναίκας σε σχέση με τις προηγούμενες δεκαετίας. Θα απαντήσουμε σε κάποια ερωτήματα όπως αν έκανε καλό η χρόνια καταπίεση της γυναίκας και η απότομη απελευθέρωση της, τι θέλουν από τους άντρες, σε ποιους βγάζουν απωθημένα και ποιους επιλέγουν για συζύγους; Ποιο είναι το προφίλ του άντρα που θαυμάζουν οι γυναίκες;

Η απότομη απελευθέρωση της γυναίκας ποιες αλλαγές έφερε, τόσο στην ίδια όσο και στους άντρες;

Όσον αφορά τις γυναίκες σίγουρα αποκτήσαν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση από την στιγμή που απέδειξαν και στον εαυτό τους και στους άλλους ότι έχουν πολλαπλές ικανότητες και μπορούν να τα καταφέρουν ικανοποιητικά και σε τομείς που απασχολούσαν μέχρι την στιγμή εκείνη τους άντρες. Έτσι έδωσαν εξετάσεις σε θέματα καριέρας και πέρασαν με άριστα. Από την άλλη η ζωή τους σταμάτησε να είναι ήρεμη και γέμισε με άγχος αφού τρέχουν να τα προλάβουν όλα και να είναι εντάξει σε όλες τις υποχρεώσεις τους που τις θέλει καλές στην εργασία, νοικοκυρές, καλές σύζυγοι, καλές μητέρες, και περιποιημένες. Όσον αφορά τους άντρες η αλλαγή των γυναικών ήταν πολύ απότομη και δεν πρόλαβαν να συνηθίσουν το νέο πολυδιάστατο πρόσωπο της με αποτέλεσμα να αισθάνονται φόβο για την μεταμόρφωση της γυναίκας.

Η πλέον ισότιμη αντιμετώπιση της γυναίκας δημιουργεί απωθημένα απέναντι στους άντρες για την προηγούμενη υποτίμηση τους

Σίγουρα όταν κάποιος καταπιέζεται καιρό μετά όταν παίρνει την θέση που του ανήκει βγάζει απωθημένα, και προβάλει όλα αυτά που είχε υπομείνει σε αυτούς που τα είχαν προκαλέσει. Και είναι φυσικό σε κάποιον που καταπιέζεται πολλά χρόνια χωρίς να μπορεί να αναπτύξει τα χαρίσματα του όταν ξαφνικά μπορεί να απολαμβάνει ελευθερίες κάνει κατάχρηση αυτών γιατί θέλει να ζήσει όλα όσα δεν πρόλαβε. Μάλιστα προσπαθεί να κάνει όσο πιο πολλά πράγματα μπορεί μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Έτσι οι γυναίκες κάνοντας πράγματα τα οποία πριν δεν τους άφηναν οι άντρες, τους φέρονται υποτιμητικά και ακυρώνουν τις ικανότητες τους ιδιαίτερα αν είναι καλύτερες σε κάποιο τομέα.

Ποιο είναι το πρότυπο του άντρα που θέλουν οι γυναίκες;

Επειδή οι ίδιες έγιναν ιδιαίτερα δυναμικές έχουν πιο πολλές απαιτήσεις από τους άντρες και τους θέλουν δυνατότερους για να μπορούν οι ίδιες να νιώθουν ασφάλεια. Έτσι λοιπόν επιλέγουν άντρες καριέρας, ανεξάρτητους ,πετυχημένους, με οικονομική επιφάνεια και με καλές δημόσιες σχέσεις. Η εμφάνιση περνάει σε δεύτερη μοίρα από τις περισσότερες γυναίκες καθώς οι περισσότερες ποθούν μια θέση στον ήλιο όπου ο σύντροφος τους κατέχει θέση εξουσίας και ανεβαίνουν και οι ίδιες κοινωνικά. Άλλες πάλι επιλέγουν άντρα του ίδιου κοινωνικοοικονομικού επιπέδου και κοντά στον χαρακτήρα τους ίσως γιατί έτσι μπορούν να ελέγχουν καλύτερα την κατάσταση και θα τους τρόμαζε ίσως ένας άντρας πιο δυνατός από φόβο μήπως τις καταπιέσει και χάσουν την ελευθερία τους. 

Δεν θα παραλείψουμε και την μερίδα των πετυχημένων ανεξάρτητων γυναικών που αυτό που θέλουν από τους άντρες είναι η ομορφιά, το γυμνασμένο κορμί και οι τέλειοι κοιλιακοί. Ίσως φαίνεται περίεργο γιατί τέτοια συμπεριφορά ήταν συνηθισμένή ως αντρική αλλά άλλαξαν τα πράγματα και δεν είναι κακό αφού η ερωτική σχέση είναι ελεύθερη επιλογή για τον καθένα μας.

Ποιους άντρες φοβούνται οι γυναίκες;

Αυτούς που είναι πετυχημένοι επαγγελματικά, είναι τζέντλεμαν, ιππότες με την έννοια ότι ανοίγουν την πόρτα στην γυναίκα στα εστιατόρια, της κάνουν τα χατίρια, εκπλήξεις, διαθέτουν φαντασία και ρομαντισμό και έχουν ταυτόχρονα και μια άριστη εμφάνιση. Αυτούς τους οποίους θαυμάζουν ταυτόχρονα αλλά φοβούνται γιατί είναι στόχος όλων των γυναικών και οι ίδιοι έχουν πληθώρα επιλογών. Δύσκολα συνηθίζεται η συμπεριφορά των γυναικών που κυνηγούν και προκαλούν ερωτικά τους άντρες αυτής την συνομοταξίας τόσο από το περιβάλλον όσο και από τους ίδιους που τις είχαν συνηθίσει αλλιώς. 

Ξαφνικά οι ίδιοι δεν είναι κυνηγοί όπως ξέρανε και όλες οι κατακτήσεις τους είναι εύκολες χωρίς να αισθανθούν ότι επιτέλους κερδίσανε κάτι. Αυτό μπορεί να τους κάνει ή υπερβολικά εγωιστές, κακομαθημένους, και άστατους ερωτικά ή να περάσουν από την απέναντι όχθη και να δοκιμάσουν άγνωστες εμπειρίες πειραματιζόμενοι ενίοτε και με άτομα του ίδιου φίλου.

Οι γυναίκες ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχουν άντρες. Κατά πόσο είναι αλήθεια αυτό;

Θα συνεχίσει να είναι αλήθεια αν οι γυναίκες δεν πάψουν να αισθάνονται άντρες και να τους κάνουν να αισθάνονται περιττοί σε μια σχέση. Θα πρέπει να τονίζουν την θηλυκή τους πλευρά όπως ευαισθησία , καλλιέργεια, αξιοπρέπεια και να αφήνουν τους άντρες να αισθάνονται χρήσιμοι με τον δυναμισμό τους και την παροχή ασφάλειας απέναντι στην γυναίκα με πράξεις αγάπης και μέσα από μια αγκαλιά. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει και οι ίδιες να είναι δυναμικές, και πολυάσχολες απλά πρέπει να δίνουν στους άντρες να καταλάβουν ότι δεν μπορούν χωρίς αυτούς και ότι είναι απαραίτητοι. Αυτές λοιπόν είναι οι γυναίκες του 2021. Εύχομαι σε όλους τους άντρες να βρουν το ταίρι των ονείρων τους. Παιδιά δεν είναι τόσο δύσκολο απλά και εσείς να μην είστε τόσο καχύποπτοι. Αααα!!! και ρίξτε λίγο νερό στο κρασί σας.