Δυο δυο, στην παρέα δυο δυο

dyo-dyo-stin-parea-dyo-dyo


Είμαι 24 ετών και μόλις χώρισα με το αγόρι μου, γιατί με έπιασε με ένα άλλο παιδί από την παρέα. Η αλήθεια είναι πως τα είχαμε τέσσερα χρόνια κι όλα πήγαιναν καλά, μέχρι που γνώρισα τον άλλο και πήγα μαζί του χωρίς δεύτερη συζήτηση. Με το αγόρι μου τσακωθήκαμε χοντρά και χωρίσαμε. Τώρα όμως λέει ότι θέλει να με συγχωρήσει, αρκεί να μην ξαναδώ τον άλλο ποτέ. Δε θέλω να τον στενοχωρήσω, αλλά νομίζω πως είμαι ερωτευμένη με τον άλλο, που όμως δε δείχνει να με αγαπάει και τόσο πολύ. Τι να κάνω;


Μια καλή αρχή θα ήταν να ξεμπερδέψεις το κουβάρι που έχεις μέσα στο κεφάλι σου. Έλα να προσπαθήσουμε να βάλουμε μαζί μια σειρά στα πράγματα. Λες πως αγαπάς ένα παιδί, που όμως απάτησες με μεγάλη ευκολία. Αυτό σημαίνει πως τα αισθήματά σου για το μόνιμο δεσμό σου δεν είναι τόσο δυνατά, ώστε να σε κρατήσουν μακριά από τους πειρασμούς. 


Λες επίσης πως το αγόρι σου, παρόλο που σε έπιασε με τον άλλο, θέλει να τα ξαναβρείτε, αλλά εσύ, αντί να χαρείς και να τρέξεις στην αγκαλιά του, σκέφτεσαι τον άλλο. Πράγμα το οποίο μας κάνει να συμπεραίνουμε ότι η καρδιά σου δε χτυπάει για τον πρώτο αλλά για τον επόμενο. Το μπέρδεμα ξεκινάει από το γεγονός ότι εσύ δεν έχεις συνειδητοποιήσει πως μετά από τόσα χρόνια σχέσης σού έχει περάσει πια ο έρωτας. Έτσι καθηλώνεσαι, είτε από τα αισθήματα τρυφερότητας που πιθανόν ακόμα νιώθεις είτε από συνήθεια είτε από την εμμονή του μόνιμου συντρόφου σου, και δεν προχωράς τη ζωή σου. 


Ωστόσο, το ότι το αγόρι σου σε έπιασε στα πράσα διευκολύνει την κατάσταση και σου δίνει το ελεύθερο να κάνεις αυτό που πραγματικά επιθυμείς, να φύγεις δηλαδή από μια σχέση που έχεις ξεπεράσει και να δοκιμάσεις κάτι νέο. Θέλουμε να σε προειδοποιήσουμε ότι μπορεί, αν μείνεις με τον καινούριο σου αγαπημένο, ο άνθρωπος αυτός να απομυθοποιηθεί από τη μαγεία του απαγορευμένου και σύντομα να διαπιστώσεις ότι ούτε και αυτόν τον θέλεις τόσο πολύ. 


Αλλά αυτό λίγο πρέπει να σε νοιάζει. Εκείνο που έχει σημασία να καταλάβεις είναι πως μια μακροχρόνια σχέση σε αυτή την ηλικία δεν είναι γάμος, με υποχρεώσεις και νομικές συνέπειες, για να μένεις αναγκαστικά, αλλά πηγή χαράς και δύναμης για να κάνεις βήματα μπροστά. Κι αν ο καινούριος σου εραστής δε σε θέλει όσο εσύ, να ξέρεις ότι το ρίσκο είναι μέσα στη ζωή, πόσο μάλλον στις σχέσεις. Αν σου αρέσει τόσο πολύ, δοκίμασε να τον κρατήσεις. Αν τον κερδίσεις, όλα θα είναι σούπερ. Αν τον χάσεις, να πάει στο καλό και να περάσει ο επόμενος, παρακαλώ.