Lifting με νήματα; Τα θετικά και τα αρνητικά

lifting-me-nimata-ta-thetika-kai-ta-arnitika


Δεν απαιτεί νυστέρι, έχει φυσικό αποτέλεσμα και είναι εξαιρετικά οικονομικό. Και εσύ σίγουρα έχεις ήδη μπει στον πειρασμό να μάθεις περισσότερα για το μη επεμβατικό lifting με νήματα που υπόσχεται θαύματα! Ο ειδικός, πλαστικός χειρουργός, μοιράζεται μαζί σου όλη την αλήθεια!


Τελικά μπορεί να έχουμε αποτέλεσμα lifting χωρίς χειρουργείο; Τι ακριβώς είναι το μη επεμβατικό lifting με νήματα;


Είναι μια μέθοδος που εξασφαλίζει ανόρθωση και αντιμετώπιση της πρώτης ή ελαφριάς χαλάρωσης των μυών και του δέρματος χωρίς χειρουργική επέμβαση με την εισαγωγή νημάτων, με ειδική βελόνα που βοηθούν στην ανόρθωση του δέρματος και την βελτίωση του οβάλ του προσώπου με φυσικό και ασφαλή τρόπο (Silhouette Thread).


Βασίζεται δε στην αρχή, ότι το δέρμα μπορεί να συρρικνωθεί εφόσον αποτρέπεται έστω και προσωρινά ο παράγοντας της βαρύτητας. 

 

Πρόκειται για καινούργια θεραπεία;


Όχι ακριβώς.  Υπάρχει εδώ και τουλάχιστον 20  χρόνια. Υπάρχουν, ωστόσο, κάποιες διαφορές σε σχέση με το παρελθόν σε ότι αφορά τη ποιότητα και τα υλικά από τα οποία κατασκευάζονται τα νήματα, για τη συγκεκριμένη μέθοδο η οποία συχνά είχε και έχει επιπλοκές και μερικές φορές κακό αισθητικό αποτέλεσμα. Τα νήματα που χρησιμοποιούνταν παλιά δεν ήταν απορροφήσιμα και ο τρόπος αγκίστρωσης – σταθεροποίησης ήταν ατελή. Τώρα πλέον υπάρχουν καινούργια νήματα που έχουν ελαχιστοποιήσει την πιθανότητα επιπλοκών. 


Από τι υλικό είναι φτιαγμένα τα νέα νήματα;


Είναι βιοαπορροφούμενο υλικό που σημαίνει αφ’ ενός ότι είναι φιλικό στο δέρμα  και αφ’ ετέρου ότι με το πέρασμα του χρόνου απορροφάται πλήρως από τον οργανισμό. Γι’ αυτό εξάλλου και απαιτείται και επανάληψη της διαδικασίας μετά από ένα με ενάμιση περίπου χρόνο.


Φανταστείτε ότι παλιότερα τα νήματα ήταν φτιαγμένα από χρυσές κλωστές για να επιτυγχάνεται η λιγότερο δυνατή αντίδραση και μακροβιότητα αλλά και πάλι τα αποτελέσματα δεν ήταν συνήθως τα επιθυμητά. Ήταν δε εξαιρετικά δύσκολο να τα βγάλουμε από τα σημεία που τα είχαμε τοποθετήσει.


Σε ποια σημεία στο πρόσωπο μπορεί να τοποθετηθούν τα νήματα;


Στα πλάγια του προσώπου διασφαλίζοντας ανόρθωση  στο περίγραμμά του, δηλαδή στο λεγόμενο οβάλ που λέμε εμείς οι πλαστικοί χειρουργοί. Επίσης μπορεί να τοποθετηθεί κάτω από το πηγούνι και στο λαιμό αλλά και στις περιοχές γύρω από τα μάτια και στο μέτωπο. 


Ποια είναι η διαδικασία;


Με έναν οδηγό-βελόνα εισάγονται κάτω από το δέρμα, σε σημεία που παρουσιάζουν χαλάρωση, ειδικά νήματα με τέτοιο τρόπο ώστε να διασταυρώνονται  και να δημιουργήσουν ένα πλέγμα. Το πλέγμα αυτό εξασφαλίζει μία άμεση ανόρθωση του δέρματος και των μυών της περιοχής που έχει υποστεί χαλάρωση. Όλη η διαδικασία γίνεται με ελάχιστη τοπική αναισθησία.


Στη συνέχεια κατά τους μήνες που ακολουθούν την τοποθέτηση του πλέγματος ο οργανισμός αρχίζει και παράγει νέο κολλαγόνο σαν αντίδραση στο ξένο σώμα που τοποθετείται ενισχύοντας το αισθητικό αποτέλεσμα.


Ποιο θεωρείται το βασικό τους πλεονέκτημα;


Τα πλεονεκτήματα είναι θα έλεγα πολλά. Πρώτα απ’ όλα τα νήματα τοποθετούνται γρήγορα με απλή σχετικά διαδικασία που δεν πονάει ενώ η γυναίκα επιστρέφει αμέσως στις δραστηριότητες της. Επίσης, συνήθως,  εξασφαλίζουν απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα χωρίς σημάδια αρκεί να τοποθετηθούν από έμπειρο πλαστικό. Και το τελευταίο που είναι ίσως και το πιο δελεαστικό για όλους είναι ότι γενικά είναι  πιο οικονομικά.


Σήμερα με την οικονομική κρίση που υπάρχει είναι μια ενδεικνυομένη λύση για προσωρινά αποτελέσματα, αρκεί να μην αφορά περιπτώσεις με  τόσο μεγάλη χαλάρωση, που δεν θα μπορούσε ποτέ να διορθωθεί με νήματα. Τότε όχι μόνο τα λεφτά του ενδιαφερόμενου πάνε χαμένα αλλά πιθανόν να χρειαστεί και ένα επανορθωτικό lifting πολύ μεγαλύτερου κόστους απ’ ότι το κανονικό lifting.  


Επομένως υπάρχουν μειονεκτήματα;


Βασικό μειονέκτημα είναι ότι δεν έχουν αποτελέσματα διαρκείας όπως για παράδειγμα το χειρουργικό lifting που μπορεί να κρατήσει για παραπάνω από δέκα χρόνια. Aν και οι εταιρείες που παράγουν τα νήματα αυτά, υπόσχονται διάρκεια για 2 χρόνια, η εμπειρία μας έχει δείξει ότι ο μέσος όρος είναι 8 με 10 μήνες.


Εδώ πρέπει να τονίσουμε επίσης το γεγονός ότι όλοι οι ενδιαφερόμενοι δεν είναι και οι κατάλληλοι ασθενείς για να υποστούν αυτή την μέθοδο.  Γι’ αυτό είναι σημαντικό να υπάρξει σαφή εξήγηση και περιγραφή των αποτελεσμάτων από τον έμπειρο πλαστικό χειρουργό. Εφόσον ο ενδιαφερόμενος κατανοήσει ακριβώς πιο θα είναι το αποτέλεσμα καθώς και τις πιθανόν ατέλειες που μπορεί να υπάρξουν, τότε και μονό θα προχωρήσουμε στην επέμβαση.


Φυσικά αν μια γυναίκα είναι μικρή σε ηλικία π.χ. μεταξύ τριάντα και σαράντα και έχει χάσει βάρος με αποτέλεσμα να υπάρχει χαλάρωση στο πρόσωπο της, σίγουρα θα της προτείνουμε τα νήματα μεταθέτοντας την ανάγκη για lifting για αργότερα. Γενικά πάντως θα πρέπει οι αναγνώστριες να έχουν κατά νου ότι τα νήματα  δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την έντονη χαλάρωση σε πρόσωπο και σώμα. 


Τη λύση σε αυτές τις περιπτώσεις  δίνουν μόνο οι κατάλληλες για την κάθε περιοχή χειρουργικές επεμβάσεις. Επίσης μπορεί να συνυπάρξει και κάποια άλλη χειρουργική μέθοδος έτσι ώστε να επιτευχθεί το τέλειο και πιο μακροχρόνιο αποτέλεσμα. Είναι σημαντικό σε κάθε περίπτωση να υπάρχει σωστή ενημέρωση από τον πλαστικό.