Adidas Stan Smith Τα απόλυτα sneakers

stan-smith-ta-apolyta-sneakers


Είναι συνδεδεμένα με την εφηβεία μας.


Τα Stan Smith της Adidas υπήρχαν σε όλες τις ντουλάπες των συμμαθητών και συμμαθητριών έστω και αν ελάχιστοι από εμάς έκαναν tennis. Και τώρα, ξαναγυρίζουν δυναμικά για να διεκδικήσουν την αγάπη και την προτίμηση μας. Η αλήθεια είναι πως δε θα δυσκολευτούν καθόλου.


stan-smith-2



Έχουμε, ήδη, παραδοθεί στην απλότητα και τελειότητα τους και το μόνο που μας απασχολεί είναι το χρώμα που θα επιλέξουμε: το κλασικό πράσινο, το μπλε ή το κόκκινο;


Ή μήπως θα περιμένουμε την άνοιξη για να πάρουμε την suede εκδοχή τους;


Νομίζω ότι κανείς δεν θα μπορέσει να αρκεστεί σε ένα μόνο ζευγάρι. Εξάλλου, τα αθλητικά παπούτσια έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και έχουν βάλει σκοπό να ομορφύνουν και να απλουστεύσουν τη καθημερινότητα μας. Γιατί, λοιπόν, να μην διαλέξουμε τα sneakers του διάσημου τενίστα Stan Smith λατρεύουν όλοι οι celebrities του κόσμου;


Γιατί να μην συνεχίσουμε την ιδιαίτερη ιστορία τους;


Εγώ, θα τα φορέσω και με τα τζιν και με τα υφασμάτινα παντελόνια μου. Θα τολμήσω να βγω μαζί τους και με τα μικρά φορέματα και τις μάξι φούστες μου. Και, φυσικά, δε θα τους στερήσω τα polo μπλουζάκια που είναι οι αγαπημένοι τους παρτενέρ γιατί πιστεύω ότι κάποιες κλασικές αξίες δε πρέπει να χάνονται από τη μόδα.


Τα νέα Stan Smith είναι δημιουργημένα ακόμα από πιο premium υλικά.


stan-smith-3



Adidas Stan Smith ιστορικά στοιχεία


Το 1963, παρήχθη το πρώτο παπούτσι τένις από την Adidas, το οποίο ήταν το πρώτο δερμάτινο υπόδημα που προορίζονταν αποκλειστικά για το συγκεκριμένο άθλημα και σηματοδότησε την αρχή μιας μακράς σειράς κλασικών παπουτσιών γα την Adidas. 


Το πάνω μέρος του παπουτσιού είναι κατασκευασμένο από λευκό δέρμα, ενώ η σόλας είναι κατασκευασμένη από καουτσούκ, προφανώς για την ιδιαίτερα ανθεκτικό στις κακουχίες, με θετικό πρόσημο να μην δύναται να καταστρέφεται τόσο εύκολα.


Ο εμπνευστής αυτού του παπουτσιού ήταν ο Horst Dassler , ο γιος του Adolf "Adi" Dassler - ο ιδρυτής της Adidas, ο οποίος είχε την ιδέα του πρώτου δερμάτινου παπουτσιού για τένις. Το 1965, αυτό το μοντέλο μετονομάστηκε σε adidas Robert Haillet από τον Γάλλο επαγγελματία τενίστα που μεσουρανούσε εκείνη την εποχή και επί της ουσίας θεωρούνταν θρύλος και άξιος αντιπρόσωπος αυτού του Εμπορικού σήματος.


Όταν ο Haillet αποσύρθηκε από το τένις, η Adidas και ο Horst Dassler αποφάσισαν να βρουν έναν άλλο εξίσου αξιόλογο παίκτη που θα είναι εν ενεργεία τένις που θα μπορούσε να υποστηρίξει τούτο το μοντέλο παπουτσιών για τένις. Ο Ντόναλντ Ντελ , ένας Αμερικανός αθλητικογράφος και παράλληλα συγγραφέας, πρότεινε τον επίσης Αμερικάνο Στάν Σμιθ που είχε μέχρι τότε μία αξιοζήλευτη πορεία, και τελικά έγινε αποδεκτό αυτό το αίτημα που τους ιθύνοντες της εταιρείας, και μάλιστα απόκτησε και τα δικαιώματα για τη χρήση του ονόματος του. 


Το 1967, ένα πράσινο αφρώδες υλικό προστέθηκε στο πίσω μέρος του παπουτσιού για την προστασία του τένοντα στην φτέρνα, μία πολύ σημαντική παράμετρο για την προστασία του αθλητή και την αποφυγή τραυματισμών που θα τους κρατούσε για πολύ καιρό έξω από τα γήπεδα.


Η εταιρία ήθελε και το κατάφερε να μην κάνει μια απλή επιστροφή αλλά ένα εξαιρετικό επαναλανσάρισμα. Εδώ, να σημειώσουμε ότι τα Stan Smith έχουν πουλήσει παραπάνω από 40 εκατομμύρια ζευγάρια παπούτσια και μάλιστα αυτή η ανοδική πορεία συνεχίζεται και ενδεχομένως σε μία δεκαετία να πολλαπλασιαστεί αυτός ο αριθμός. Και παρόλο που λείπουν από την αγορά 2 χρόνια είναι έτοιμα να κερδίσουν το χαμένο έδαφος πίσω και προφανώς να κερδίσουν την πρωτοκαθεδρία που είχαν κατά τα προηγούμενα έτη.


Δείτε την διαφημιστική τους καμπάνια, ένα μικρό αφιέρωμα με συνεντεύξεις που έχουν πολλά να πουν για την δυναμική τους και την έντονη ικανότητα τους να αφήνουν τη σφραγίδα τους στο προσωπικό στιλ όποιου τα φοράει.